Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Βοηθήστε μας να κάνουμε το e-polytexneio ακόμα καλύτερο!
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Post Reply
User avatar
eΝy
Community Founder
Community Founder
Posts: 6260
Joined: Mon Jan 18, 2010 12:07 pm
Gender: Male

Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Post by eΝy »

Μάγκες, θέσαμε σε εφαρμογή μια ιδέα που έπαιζε από πέρσι, αλλά λόγω της θητείας μου έφαγε καθυστέρηση.

Δημιουργούμε στο e-polytexneio.gr μια τεράστια βάση σημειώσεων μαθημάτων (επιπλέον των θεμάτων εξεταστικής και των παλιών εργασιών που ήδη υπάρχουν).


Το όλο project αφορά στη δημιουργία μιας πλήρους Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης απόλυτα ενημερωμένης, με σημειώσεις των καλύτερων από μας, σε όλα τα μαθήματα σε μορφή pdf. :)


Οι σημειώσεις που θα ανεβαίνουν σταδιακά θα αφορούν σε όλα τα μαθήματα των Μηχανολόγων, των Ναυπηγών και των Χημικών Μηχανικών που σιγά σιγά αρχίζουμε και καλωσορίζουμε στην παρέα μας.

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη κάθε σχολής θα βρίσκεται μέσα στο Forum της σχολής κάτω από τα Θέματα Εξεταστικής και τις Εργασίες και θα είναι ορατή για όλους.


Τα μέλη του Staff του e-polytexneio.gr συνεννοηθήκαμε ακόμη με το Φάσμα να κρατάει τις σημειώσεις και σε hardcopy μορφή και να τις δίνει εκπτωτικά σε όποιο μέλος του e-polytexneio.gr τις θέλει και hardcopy. Προφανώς όποιος θέλει βέβαια τις κατεβάζει και τις τυπώνει και στο φωτοτυπάδικο της γειτονιάς του. Απλά όσοι ανεβαίνετε στη σχολή, τα παιδιά στο μαγαζί συμφώνησαν να τις δίνουν εκπτωτικά στα μέλη της Κοινότητάς μας (γιατι θέλουν να χτυπήσουν και το μονοπώλιο του Γραμμικού). Οπότε όποιος θέλει μπορεί να κάνει χρήση και της προσφοράς των παιδιών.



Μην παλεύεις μόνος ρεεεεεεεεεε!!!!!!! :lol: :lol:


Εκ της Διευθύνσεως
~eNy
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
User avatar
Spyrοs
Praetorian
Praetorian
Posts: 2274
Joined: Wed Feb 24, 2010 11:17 am
Gender: Male
Location: Ithaca, New York, USA
Contact:

Re: Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Post by Spyrοs »

Πολύ ωραία! 8-)

Μαζεύω κι εγώ τις καλύτερες σημειώσεις μου και θα πάνε καρφί για scanάρισμα :mrgreen:
Image
Προετοιμασία για Μεταπτυχιακές Σπουδές
GRE - GMAT - TOEFL- IELTS
Κατεχάκη 17, Αθήνα - 210.6910882
website: https://globalprep.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/globalprep
e-mail: info@globalprep.gr
User avatar
TheHorde
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 250
Joined: Mon Jan 25, 2010 7:39 pm

Re: Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Post by TheHorde »

eNy wrote: Μην παλεύεις μόνος ρεεεεεεεεεε!!!!!!! :lol: :lol:
:)

μπραβο ρε μαγκες!! οτι βοηθεια θελετε και απο μενα πειτε!
My life for the Horde!
User avatar
Doublecore
Praetorian
Praetorian
Posts: 1950
Joined: Thu Jan 21, 2010 2:58 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Top Secret

Re: Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Post by Doublecore »

μπραβο παιδια για την πρωτοβουλια!εχω και εγω αρκετες καλες σημειωσεις για 1ο, 2ο ετος οι οποιες περιμενουν για να ανεβουν.
Information learned is more valuable than information given.
φορουμ εμπ e-polytexneio.gr forum ntua


Remember, it's just a ride
User avatar
Λakedaimonas
Praetorian
Praetorian
Posts: 2086
Joined: Thu Jan 21, 2010 1:17 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Project "Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη"

Post by Λakedaimonas »

Να ξέρετε ότι με την επέκταση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης μπορείτε να διαβάσετε τα μαθήματα με καλύτερο και πιο σφαιρικό τρόπο.

Να τονίσω ότι προφανώς η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη δεν μπορεί να αντικαταστήσει την live παρακολούθηση κάποιου μαθήματος(ιδιαίτερα αν ο καθηγητής που κάνει το μάθημα είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός), αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει αυτούς που για κάποιον λόγο αδυνατούν να παρακολουθήσουν ή θέλουν απλά να είναι πιο καλυμμένοι από άποψη ύλης.

Επίσης, όπως είπε και ο eny πιο πάνω, να παρακαλέσω όποιοι έχουν υλικό να επικοινωνήσουν με τον eny ή κάποιον από το staff ή εμένα για να συνεννοηθούμε για το ανέβασμα.

Εκτός αυτού επιτρέψτε μου να θίξω κάποια πράγματα για να γίνει η όλη φάση πιο ξεκάθαρη.

1) Το να ανεβάσετε κάτι δεν αποτελεί παρανομία και δεν θα μπείτε σε καμία μαύρη λίστα καθηγητών ή και γω δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να περάσει από το μυαλό σας.

2) Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα σκεφτούν "γιατί να δώσω τις σημειώσεις μου σε όλους από την στιγμή που εγώ έφτυσα αίμα για να τις γράψω" ή "σιγά μην δώσω τις σημειώσεις μου για να περάσουν οι άλλοι τα μαθήματα πιο εύκολα" και διάφορα άλλα, κομπλεξικά μεν(κατ εμέ), κατανοητά δε. Παιδιά θα πω απλά "Τις σημειώσεις σας-μου δεν θα τις πάρετε-πάρω στον τάφο σας-μου". Για αυτό με βλέπετε να έχω λιώσει να ανεβάζω ότι έχω και δεν έχω στην βάση δεδομένων μου. Να τις κάνω τι στην βιβλιοθήκη μου? Να τις χαζεύω? Προτιμώ να ξέρω ότι από αυτά που έδωσα βοήθησα κόσμο παρά να αφήνω το υλικό μου να μαζεύει σκόνη και να λέω "κοίτα τις ωραία που είναι στην βιβλιοθήκη". Ειδικά αν έχετε περάσει κάποιο μάθημα δεν βλέπω το λόγο να μην ανεβάσετε τις σημειώσεις που έχετε επ' αυτού. Έτσι και εσείς με την σειρά σας θα βρείτε χρήσιμα πράγματα για μαθήματα που ίσως να μην έχετε περάσει.

Βλέπετε ότι γίνεται μια προσπάθεια τόσο από εμένα και τον eny αλλά και από τα υπόλοιπα μέλη που είναι seeders(και τους ευχαριστώ προσωπικά που μπαίνουν στον κόπο να ανεβάσουν κάτι) να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μια βάση δεδομένων που να αποτελεί βασικό βοήθημα για τον κάθε φοιτητή παραγκωνίζοντας εντελώς με αυτό τον τρόπο την ανάγκη ύπαρξης φροντιστηρίων και λοιπής παραπαιδείας, διότι ο κάθε φοιτητής όταν έχει τέτοιο υλικό στα χέρια του δεν έχει την ανάγκη να απευθυνθεί σε αυτούς τους "ειδικούς". Αν εσείς θέλετε να πετάξετε για ακόμα μια φορά (μην ξεχνάτε τα φροντιστήρια του λυκείου) μια περιουσία για να έχετε την ψευδαίσθηση ότι η γνώση θα εμφυτευθεί δια μαγείας στο μυαλό σας αν πάτε σε φροντιστήριο, κάντε το, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το ίδιο το δίπλωμα το οποίο παλεύετε να πάρετε. Αλλά να ξέρετε ότι μέσα από το www.e-PolyteXneio.gr γίνετε μια προσπάθεια για να απαλλαγείτε από τέτοια δεσμά.

Αυτά τα λίγα για όσους είναι σκεπτικοί και αναρωτιούνται γιατί γίνεται η όλη προσπάθεια.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ εννοείτε ότι δεν κρατάμε οποιαδήποτε κακία για όποιον, για τους δικούς του λόγους, δεν έχει προσφέρει ακόμα κάτι και ούτε πρόκειται να μαστιγώσουμε κάποιον επειδή δεν ανέβασε κάτι.
Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos. I’m an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It’s fair.
e-polytexneio.gr forum ntua all hail ntua
Post Reply

Return to “Λειτουργία & Feedback για την Ιστοσελίδα”