Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Βοηθήστε μας να κάνουμε το e-polytexneio ακόμα καλύτερο!
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Post Reply
User avatar
λεβεντογιαννος
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 111
Joined: Fri May 21, 2010 11:55 pm

Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by λεβεντογιαννος »

Παιδια εγω παράλληλα με το αθλιο θεμα το ειδη γνωστό για το φακέλωμα 1652 φοιτητών μηχανολόγων και ναυπηγων, απο την δαπ θελω να θιξω και απο την πλευρα του forum αυτού οτι ειναι απαραδεκτο να ζηταει για να εγγραφουμε τους κωδικους που μας εχουν ζητηθει απο την σχολη

θα μου πειτε πως θα καταλαβαινουμε αν καποιος ειναι ναυπηγος η μηχανολογος αλλα τι σημασια έχει?
μηπως θα μας κλεψει πληροφοριες για την σχολη μας η καμια σημειωση για το μαθημα?
η θα μπαινουν τπτ φυσικομαθηματικαριοι για να μας τρολαρουνε?

ειναι απαραδεκτο γιατι ετσι ξεκιναει το φακελωμα
με αυτους τους κωδικους εχουν προσβαση στο τηλεφωνο μας απο την γραμματεια, στην βαθμολογια μας,
και καποιος κα8ηγητης θα μπορουσε να σταμπαρει ποιος φοιτητης ανεβασε τα θεματα της εξετασης ασ πουμε, που δεν ηθελε για τους δικους του τρομπαδικους λογους να διαρευσουν

να μην ζητειται ο κωδικος κ ελευθερη προσβαση για ολους στο φορουμ
να καταδικασουμε την δαπολογικη αντιληψη
ασε που πιο πολλα παιδια θα το χρησιμοποιουν πλεον
User avatar
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Posts: 5760
Joined: Sun May 16, 2010 2:31 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by Kitharistas »

Φίλε μου μάλλον έχεις καταλάβει κάτι λάθος..
Κανείς δεν σου λέει να βάλεις τον κωδικό που σου έδωσαν από το κέντρο δικτύων
Κατά την εγγραφή σου στο forum σου ζητάει να δώσεις ΜΟΝΟ το e-mail της σχολής για να μπορέσεις να δημιουργήσεις λογαριασμό με username και password ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από αυτά της σχολής..
Επίσης η διαχείριση του φόρουμ γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από φοιτητές που δεν έχουν κανένα λόγο και πραγματικά κανένα όφελος να σε "φακελώσουν" όπως λες.. Επίσης αυτό καθιστά αδύνατο το να σε "σταμπάρει" κάποιος καθηγητής επειδή ανέβασες θέμα εξεταστικής ας πούμε.. γιατί η γραμματεία ΠΡΕΠΕΙ να μας δίνει τα θέματα των εξεταστικών, είναι καθ'όλα νόμιμο και αντίθετα, παράνομο είναι να μην μας δίνουν τα θέματα..
Ακόμη φίλε μου δεν ξεκινάει κανένα φακέλωμα έτσι πρώτον γιατί η γραμματεία σιγά μην δώσει σε κάποιον από εδώ τα στοιχεία σου και δεύτερον -όπως προείπα- γιατί κανένας δεν έχει λόγο να σε φακελώσει.. έχει κάποιος να κερδίσει κάτι? θα σου απαντήσω εγώ: ΟΧΙ!
σε παρακαλώ να διασταυρώνεις όσα γράφεις γιατί πιθανώς να προσβάλεις κάποιον απαγγέλοντας κατηγορίες χωρίς βάσιμα κριτήρια.. αυτό είναι δαπολογικη αντίληψη.. όχι όσα αναφέρεις..
Rock on buddies...
User avatar
λεβεντογιαννος
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 111
Joined: Fri May 21, 2010 11:55 pm

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by λεβεντογιαννος »

ναι αλλα γιατι να ζητειται εστω το mail της σχολης δεν μου απαντας, τι προβλημα θα υπηρχε αμα εμπαινε ενας ακυρος κ εβλεπε οτι συζητουσαμε εδω? σου λεω πολλοι δεν το χρησιμοποιουν επειδη το φορουμ λειτουργει ετσι
User avatar
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Posts: 5760
Joined: Sun May 16, 2010 2:31 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by Kitharistas »

το παρόν είναι ένα φόρουμ φοιτητών αν μπορούσε να μπει οποιοσδήποτε θα έχανε αυτή την ιδιότητα.. ένα αυτό.. ένα δεύτερο αν μπορούσε να μπει οποιοσδήποτε θα ήταν πολύ ευκολότερο να σε σταμπάρει ένα καθηγητής όπως είπες παραπάνω.. αυτό γιατί δεν το σκέφτεσαι?
Rock on buddies...
User avatar
Doublecore
Praetorian
Praetorian
Posts: 1950
Joined: Thu Jan 21, 2010 2:58 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Top Secret

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by Doublecore »

Το mail της σχολης το ζηταμε κατα την εγγραφη για εναν πολυ απλο λογο:

Προκειμενου να συμμετεχεις στις συζητησεις των μαθηματων της σχολης σου πρεπει πρωτα απο ολα να εισαι φοιτητης της.Αυτο διασταυρωνεται μονο απο τον μοναδικο mail account που σου εδωσε η σχολη.Αυτο σου δινει την δυνατοτητα να παιρνεις παλια θεματα,εργασιες κτλ.

Πιστευω πως εναν εκτος πολυτεχνειου δεν τον ενδιεφερουν αυτα εκτος αν εχει προσωπικο συμφερον εξαιτιας της δουλειας που κανει.Επισης αυτο διασφαλιζει οτι δεν θα μπορει ο καθε ακυρος να μπαινει μεσα στις συζητησεις μας και να σπαμαρει κατεβαζοντας ετσι το επιπεδο της συζητησης και του forum κατ' επεκτασιν.

Και μην ξεχνας οτι οι επισκεπτες μπορουν να δουν σχεδον ολα τα θεματα συζητησεων εκτος αππ αυτα που εντασσονται μεσα στα forum της καθε σχολης.
Information learned is more valuable than information given.
φορουμ εμπ e-polytexneio.gr forum ntua


Remember, it's just a ride
User avatar
eΝy
Community Founder
Community Founder
Posts: 6260
Joined: Mon Jan 18, 2010 12:07 pm
Gender: Male

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by eΝy »

Είναι λογικός ο συλλογισμός σου και απ ότι φαίνεται είναι ξανά επίκαιρος.

Όπως είπαν και οι πιο πάνω, βέβαια, έχεις μπερδευτεί. Δεν σου ζητείται ο κωδικός του noc. Ζητείται να χρησιμοποιήσεις για email εγγραφής (εκεί που θα έβαζες ένα τυχαίο gmail) το email της σχολής σου. Κωδικό βάλε ότι θες.

Τώρα αναρωτιέσαι γιατί να εγγράφεσαι έστω και με το email της σχολής και όχι με ένα gmail.

To θέμα αυτό αναλύεται αρκετά στη διπλωματική μου (Εξελικτικός Σχεδιασμός του Forum Μηχανολόγων Μηχανικών & Ναυπηγών ΕΜΠ), γιατί επί της ουσίας δυσκολεύοντας έτσι την εγγραφή μελών, παραβιάζεται ένας βασικός κανονισμός λειτουργικότητας και ευχρηστίας, αυτός της "εύκολης πρόσβασης στην πληροφορία". Γενικά με είχε απασχολήσει πολύ αυτό το θέμα.
Ωστόσο, όταν το είχα συζητήσει με τον κ.Μαρμαρά, μου είχε πει ότι ενώ έχει μεγάλη σημασία η ευχρηστία, άλλη τόση έχει και η ευκολία στη διαχείριση, η οποία βελτιώνοντας την ποιότητα της λειτουργίας, βοηθάει εν τέλει τον ίδιο τον χρήστη. Και η μονοσήμαντη εγγραφή, μονάχα φοιτητών ΕΜΠ, εξυπηρετεί πάρα πολύ στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Καταρχάς ας δούμε κάποια βασικά στοιχεία αυτής της λειτουργίας:

Πρώτον, όταν γράφεσαι μόνο με το e-mail σου της σχολής, αποδεικνύεις έτσι την ιδιότητά σου ως φοιτητής ΕΜΠ. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να γράφεις σε ένα φορουμ όπου γράφουνε πάλι ΜΟΝΟ συμφοιτητές σου. Καλή ώρα ας πούμε προχθές, δεν μπορούσε να μπει ο κάθε άσχετος να πει την πίπα του. Οι συζητήσεις παραμένουν σε αυστηρά ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ επίπεδο. Πολύ βασικό στοιχείο για την επιτυχία ενός φοιτητικού forum.

Δεύτερον όλοι εγγράφονται μονοσήμαντα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε username αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο και αμφίδρομα. Δηλαδή δεν θα βρίσκεσαι να τσακώνεσαι με 5 usernames τα οποία εν τέλει χειρίζεται ένα troll όπως γίνεται σε άπειρα άλλα fora. (Περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό απ τον foiver, ο οποίος είναι πασίγνωστο μέγα internet troll και ξέρει καλά πως γίνονται τα troll raids!!)

Τρίτον σε αντίθεση με τα φακελώματα των παρατάξεων, η εγγραφή εδώ είναι προαιρετική. Δεν πήγα στη γραμματεία να πω "α γεια σας, δώστε μου τα στοιχεία όλων των φοιτητών". Όποιος θέλει γράφεται και γνωρίζει ότι γράφεται με το email της σχολής γιατί το γράφω ήδη και στη πρώτη σελίδα και στη φόρμα εγγραφής. Δεν είναι αναγκασμένος κανείς να συμμετέχει στο forum, αλλά αν συμμετέχει θα τηρεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους.

Τέταρτον εμείς οι ίδιοι είμαστε επώνυμοι, και πρώτα και κύρια εγώ που κατέθεσα το forum και σαν διπλωματική μου. Δημήτρη Γκίκα με λένε, να και το προφίλ μου στο fb http://www.facebook.com/dimitris.gikas . Αφού λοιπόν εγώ πρώτα και κύρια ως χρήστης συμμετέχω επώνυμα σε μια συζήτηση, θα ήθελα να ξέρω ότι και οι συνομιλητές μου να είναι πραγματικά πρόσωπα (και ας μην ξέρω ποιοι είναι, αρκεί να ξέρω ότι είναι υπαρκτοί) και όχι απρόσωποι γαμιάδες πίσω από μια οθόνη. Εκτός αυτού γίνονται συνέχεια τόσα events κλπ που πρακτικά οι ενεργοί χρήστες γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

Πέμπτον, η ποιότητα των συζητήσεων βασίζεται σε αυτόν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της σελίδας. Θα τηρήσεις τους κανόνες συμπεριφοράς γιατί δεν είναι μια απρόσωπη ιντερνετική κοινότητα εδώ και στα παπάρια σου, αλλά ο διπλανός σου είναι ένας άνθρωπος που θα τον συναντήσεις αύριο στη σχολή. Είμαστε πραγματική κοινότητα εδώ μέσα, όχι εικονική.

Και τέλος κανείς δεν έχει κάτι να περιμένει από το forum. Το forum δεν είναι κομματικός μηχανισμός με "άκρες στην κοινωνία" που θα σου στερήσει ή θα σου δώσει αύριο ένα διορισμό, όπως φοβούνται πολλοί ότι κάνουν οι παρατάξεις (και αυτό υπό αμφισβήτηση imho). Δεν έχει καν υλική υπόσταση στη σχολή. Φτιάχτηκε με αυτόν τον τρόπο, γιατί εξυπηρετεί κάποια εργονομικά κριτήρια, and that's it. Και στα 5 χρόνια λειτουργίας του δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα, πέραν του ότι πολλοί φοιτητές μπλέκουν λίγο τα μπούτια τους με τα e-mail της σχολής.

Γενικά ρε παιδιά, όταν υπάρχει το Facebook όπου όλοι γράφονται με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία, τι καθόμαστε και συζητάμε για ένα forum που είναι και ξεπερασμένη τεχνολογία στη τελική.. Στην ουσία ποιος έχει να κρύψει τι; Δεν θες να μάθουν τη πολιτική σου ταυτότητα; Μην γράφεις σε πολιτικές συζητήσεις και ξεμπέρδεψες. Αν και είναι τελείως αστείο να φοβάσαι κάτι τέτοιο, αν είναι έτσι μην ανοίγεις το στόμα σου και σε διαπροσωπικές συζητήσεις για να αποφύγεις τα κουτσομπολιά..

Ρε παιδιά, κοινότητα είναι εδώ, όποιος ανησυχεί και νιώθει ότι έχει κάτι να κρύψει ας μην συμμετέχει. Θέματα και τέτοια παίρνεις και από τον κολλητό σου, δεν χρειάζεσαι το forum για να τα βρεις. Απλά όσοι θέλουν να συμμετέχουν, ας σέβονται την επιθυμία των υπολοίπων που θέλουν να νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους τα πραγματικά πρόσωπα των συμφοιτητών τους και όχι ανώνυμες ιντερνετικές περσόνες ποιος ξέρει από που.
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 4031
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male
Location: 242
Contact:

Re: Εγγραφή με το e-mail της σχολής;

Post by sid »

πτολεμαιος wrote: να καταδικασουμε την δαπολογικη αντιληψη
λολ
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
Post Reply

Return to “Λειτουργία & Feedback για την Ιστοσελίδα”