Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Post Reply

Τι θα ψηφισετε στις ερχομενες εκλογες;

ΣΥΡΙΖΑ
7
9%
ΝΔ
7
9%
Αριστερη Πλατφορμα
13
16%
Ποταμι
3
4%
ΠΑΣΟΚ
2
3%
ΧΑ
2
3%
ΑΝΕΛ
0
No votes
ΚΚΕ
6
8%
Ενωση Κεντρωων
24
30%
Αλλο (Οικολογοι, ΚΚΕ Μ-Λ, Ανταρσυα, Δημιουργια Ξανα, ΔΗΜΑΡ, Ελληνες Κυνηγοι κλπ)
15
19%
 
Total votes: 79

User avatar
Vladimir
Praetorian
Praetorian
Posts: 383
Joined: Mon Oct 11, 2010 8:17 pm
Gender: Male

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Vladimir »

.
Last edited by Vladimir on Wed Jan 18, 2023 12:57 am, edited 1 time in total.
mysterious wrote:Από ένα πορνόγερο ως και του λόγου σας, περίμενα να αποφεύγατε αυτή την στενωπό! Όμως, αν και ραμολί, επιδίδεστε, λίαν επιτυχώς, στο κασκαντεριλίκιον!!! Γι'αυτό σας αρμόζει ένα ΕΥΓΕ για το κοινωνικόν έργον που επιτελείτε! RESPECT, βοήθειά μας!!!!
User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 4031
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male
Location: 242
Contact:

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by sid »



(και με γκεστ εμφάνιση της Δεσποινίς e-Κιμωλίας που έρχεται σαν άλλη ΔΗΜΑΡ να μας περισυλλέξει από τα κύματα)
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Kyria_patatokeftou »

E, Σιδ !

Συνέντευξη του Προέδρου στην εφημερίδα του Σαμαρ...εεε στη Δημοκρατία.
http://www.dimokratianews.gr/content/33 ... ylo-tsipra
Spoiler: show
Η πρώτη δουλειά που πήρα ήταν από τον Παύλο Τσίπρα
Γνωρίζατε ότι ο Βασίλης Λεβέντης έχει εργαστεί για την εταιρία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα;

Γνωρίζατε ότι πριν από 20 χρόνια συνάντησε για πρώτη φορά τον Λουκά Παπαδήμο και εκείνος του εξέφρασε τον θαυμασμό του; Αυτά και πολλά ακόμα αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε μια συνέντευξη-ποταμό στην «κυριακάτικη δημοκρατία».

Συναντήσαμε τον κ. Λεβέντη στα γραφεία του κόμματός του στην πλατεία Μεταξουργείου, στο κέντρο της Αθήνας. Με τη μικρή κρατική επιχορήγηση που θα λαμβάνει πλέον θα τα ανακαινίσει και θα ενισχύσει την υλικοτεχνική τους υποδομή. Σε αυτά τα γραφεία πηγαίνει καθημερινά, οδηγώντας ένα Toyota Yaris, από το σπίτι στη Βούλα όπου διαμένει με τη σύζυγό του. Συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ εδώ και μερικά χρόνια, καθώς «το γραφείο σταμάτησε πια να έχει δουλειές». Ο μοναχογιός του είναι πλέον 34 ετών και εργάζεται σε εταιρία εισαγωγής τσιγάρων.

Μας αναφέρει άγνωστα και αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ζωή του και περιστατικά που τον σημάδεψαν: Από τις συνομιλίες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί μέχρι το πρωτοφανές 5,12% στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές. Δεν παραλείπει να κάνει και νέα πολιτική πρόβλεψη, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα καταρρεύσει τον Μάιο. Οι παλαιότερες που είχε κάνει επιβεβαιώθηκαν σχεδόν αυτούσιες.

Η αφήγηση ξεκινά από τον Μεσοπόλεμο. Ο Απόστολος Λεβέντης, από το Καρακοβούνι Κυνουρίας, παντρεύεται τη Γρηγορία Κασιμάτη από τα Κύθηρα και κάνουν τέσσερα παιδιά. Ο Βασίλης, ο μικρότερος, γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη, όπου είχαν μετακομίσει οικογενειακώς όταν ο παππούς του διορίστηκε εκεί επιθεωρητής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης. Ο Βασίλης Λεβέντης δυστυχώς δεν πρόλαβε τις ένδοξες ημέρες της πατρικής επιχείρησης. Ο πατέρας του είχε αλωνιστικές επιχειρήσεις με πολλές δουλειές και στη Μεσσηνία και στην Ηλεία. Ολα πήγαιναν καλά, μέχρι που το Γ΄ Ράιχ έδειξε το απάνθρωπο και εκδικητικό πρόσωπό του στην οικογένεια Λεβέντη.

«Είχαμε μεγάλη περιουσία» λέει ο κ. Λεβέντης με μελαγχολία. «Οι Γερμανοί στην Κατοχή έπαιρναν από τις αποθήκες μας και φιστίκια και ρύζια. Οταν έφυγαν, έβαλαν φωτιά σε όλα. Και στα μηχανήματά μας. Καταστραφήκαμε».

Ο πατέρας του έκανε προσπάθειες να σταθεί ξανά επιχειρηματικά στα πόδια του, αλλά μάταια. Στα μέσα της δεκαετίας του '50 πήρε την οικογένειά του και μετοίκισαν στα Ταμπούρια του Πειραιά και ο ίδιος ξεκίνησε να δουλεύει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο μικρός Βασίλης πήγε σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, της Μαντουβάλου, και σε δημόσιο γυμνάσιο, το 5ο Πειραιώς. Το 1969 πέρασε τέταρτος στο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Αμέσως μετά υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε ένα από τα πρώτα τοπικά γραφεία και στήριξε τον βουλευτή Πειραιά Γρηγόρη Κασιμάτη, που ήταν και συγγενής του.

Το 1982 ο κ. Λεβέντης βάζει για πρώτη φορά υποψηφιότητα, κατεβαίνοντας στις δημοτικές εκλογές για δήμαρχος Πειραιά. Τέσσερα χρόνια αργότερα θα κατέβει και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αυτή τη φορά της Αθήνας!

Εκείνη την περίοδο έρχεται σε ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο τους συνέδεε μεγάλη φιλία, όπως τονίζει ο ίδιος. Περιγράφει την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στο Καστρί. «Πήγαινα πολλές φορές σπίτι του Ανδρέα και καθόμουν στο δωμάτιό του ακόμα και μιλάγαμε. Εκείνη τη φορά του είπα ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που εξελέγη και μόνο τον πολιτικό γάμο και τη δημοτική γλώσσα έχει κάνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήρθε για τον σοσιαλισμό. Τι γίνεται; Ο Παπανδρέου μου απάντησε πως όσο έχουμε τον Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φοβάται ότι αν βγάζουμε σκληρούς νόμους, δεν θα μας τους υπογράφει. "Προς το παρόν κάνουμε διαχείριση λίγο δημοκρατικότερη από τη Δεξιά" είπε.  "Είναι σημαντικό και αυτό, γιατί αυτός ο τόπος είχε 70 χρόνια Δεξιά" υποστήριξε. Εγώ ήξερα ότι αυτό ήταν απλά μια πρόφαση».


Υστερα, ήρθε η μεταγραφή στη Ν.Δ. Ο Βασίλης Λεβέντης βρέθηκε ξαφνικά υποψήφιος με το κόμμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 1989. «Στη Ν.Δ. δεν πήγα ποτέ ουσιαστικά» λέει ο ίδιος. «Μέσω του Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που ήταν κεντρώος, είχα γνωρίσει τον Μητσοτάκη». Και πώς βρέθηκε τότε στα ψηφοδέλτια του κόμματος; «Το 1989 δραστηριοποιούμουν ως οικολόγος και μου είπε ο Μητσοτάκης ότι αν φέρεις τις προτάσεις σου για την οικολογία, θα τις δεχθώ αυτούσιες, γιατί ήξερε ότι ασχολούμαι με το θέμα και ότι το γνωρίζω καλά. Κάποια στιγμή τού πάω τις προτάσεις σε ένα ολιγοσέλιδο σημείωμα. Μου λέει "εγκρίνονται", χωρίς να τις διαβάσει!»

Ο κ. Λεβέντης έφυγε με την ικανοποίηση ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του τότε προέδρου της Ν.Δ. Και έπειτα από λίγο καιρό βλέπει το όνομά του στις λίστες της Ν.Δ.! «Πήγα στη Ρηγίλλης και είπα στην Ντόρα ότι δεν θέλω να πολιτευθώ. Της είπα ότι δεν είχα ερωτηθεί για αυτό. Η Ντόρα μού απάντησε πως έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί και ότι δεν μπορούν να αφαιρέσουν το όνομά μου. Δεν θέλησα να κάνω φασαρία. Δεν ήθελα να έρθω σε πόλεμο με κανένα».

Η αυτόνομη πολιτική πορεία του κ. Λεβέντη ξεκινά το 1992, όταν ιδρύει την Ενωση Κεντρώων. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε ξεκινήσει το Κανάλι 67 και έκανε καθημερινές εκπομπές, που τον είχαν κάνει ευρύτερα γνωστό. Δεν φανταζόταν, όμως, ότι ανάμεσα στους τηλεθεατές του ήταν και ο μετέπειτα πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!

«Εν έτει 1993», διηγείται στην «κυριακάτικη δημοκρατία», «ήμουν μια μέρα σε ένα ασανσέρ σε πολυκατοικία στην πλατεία Συντάγματος και μπαίνει ένας άνδρας μέσα. Μου λέει: "Λέγομαι Λουκάς Παπαδήμος και παρακολουθώ τις εκπομπές σας. Αν στην Ελλάδα υπήρχε δημοκρατία, με τις απόψεις σας θα είχατε γίνει ήδη πρωθυπουργός. Αλλά δεν θα σας αφήσει το πολιτικό σύστημα, γιατί είναι σάπιο και δεν θα αφήσει τέτοιες ιδέες να αναπαραχθούν."».

Εκείνη την περίοδο κάνει από τηλεοράσεως τις περίφημες προβλέψεις του για την πτώχευση της χώρας, που αναπαράγονταν κατά κόρον τους τελευταίους μήνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς κατάφερε να προβλέψει από τότε την κατάρρευση της χώρας και του πολιτικού συστήματος με τόση ακρίβεια;

«Ημουν πολιτικός μηχανικός αριστούχος» απαντά. «Ηξερα γερμανικά και αγγλικά. Μιλούσα με ξένους δημοσιογράφους. Εβλεπα μια ασωτία στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Μεταδιδόταν μικροβιακά σε όλους. Ο ξάδερφός σου, βλέποντας ότι διορίστηκες εσύ, ήθελε και εκείνος. Είχα συναντήσει χωρικούς στο Ρέθυμνο που είχαν και τα τέσσερα παιδιά στην ΠΥΡΚΑΛ. Εβλεπα ένα χάλι. Εγώ δεν ήμουν προφήτης. Εβλεπα όλοι να θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 40 τους, όλοι να θέλουν να διορίσουν τα παιδιά τους, όλοι να φοροδιαφεύγουν. Αυτή η χώρα έχει ημερομηνία λήξεως, αυτό είχα πει». Τον ρωτάμε αν έθεσε ποτέ το θέμα σε κάποιον βουλευτή ή υπουργό. «Το συζήτησα πολλές φορές με τον Μητσοτάκη. Μου έλεγε ότι αυτός ο τρόπος υπάρχει στην Ελλάδα - αν δεν τον διορίσεις, δεν σε ψηφίζει».

Οι προβλέψεις του Βασίλη Λεβέντη έχουν, φυσικά, ξεχωριστό ενδιαφέρον. «Η Ευρώπη θα δώσει πίστωση χρόνου στον Τσίπρα» εκτιμά. «Αυτός δεν θα κάνει καμία μεταρρύθμιση και τον Μάιο θεωρώ ότι είναι η περίοδος κατάρρευσής του, γιατί δεν θα μπορεί πια να κοροϊδεύει. Ελπίζω να φτιαχτεί τότε οικουμενική κυβέρνηση και να σωθεί η χώρα».

«Μετάνιωσα που καταράστηκα τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη»
Μπορεί να συνδεόταν με προσωπική φιλία με τους Μητσοτάκη και Παπανδρέου, αλλά σε μια θρυλική πλέον τηλεοπτική εκπομπή τούς είχε δημόσια καταραστεί. Το έχει άραγε μετανιώσει; «Εκανα τότε μια σειρά εκπομπών κάθε μέρα για την αποστασία. Ενοχλήθηκε ο Μητσοτάκης. Με έπαιρναν από το γραφείο του και μου έλεγαν, σταμάτα, γιατί θα σου κλείσουμε το κανάλι. Εγώ το θεωρούσα φάρσα, γιατί δεν μου έλεγαν ποιος είναι.


Μια μέρα μου λένε ότι πάνε τα ΜΑΤ να ρίξουν τις κεραίες στον Υμηττό. Τα ΜΑΤ πήγαν προς τα πάνω, αλλά δεν έφτασαν στις κεραίες. Εκείνο το βράδυ, νομίζοντας ότι είναι η τελευταία μου εκπομπή, ανέβηκε η θερμοκρασία στη συζήτηση με τον κόσμο και μια στιγμή λέω πως ένα κανάλι έμεινε μόνο που λέει πέντε αλήθειες και αν θέλετε να το κλείσετε, να βγάλετε τον καρκίνο».

Εμφανίζεται σαφώς μετανιωμένος: «Στην Ιστορία και μεγάλοι ενάρετοι άνθρωποι κάποια στιγμή από αγανάκτηση καταράστηκαν άλλους γιατί το έφερε η στιγμή. Ζήτησα συγγνώμη για αυτό την επόμενη κιόλας ημέρα. Αισθάνθηκα αγανάκτηση γιατί ένα πολιτικό σύστημα που είχα αρχίσει να το κατακρίνω αντί να μου απαντάει, πήγε να κλείσει το κανάλι. Αισθάνθηκα σα να μου βάζουν φωτιά στο σπίτι μου».

Την ίδια περίοδο γίνεται ντόρος και με μια άλλη εκπομπή, το «Προφίλ» του Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο οποίο ήταν καλεσμένος, με τις περίφημες πίτσες που είχε παραγγείλει ο τότε δημοσιογράφος και μετέπειτα βουλευτής στο τηλεοπτικό στούντιο. «Μου έχει ζητήσει συγγνώμη για αυτό» αποκαλύπτει.

«Ο Γιώργος είναι αχάριστος και φέρθηκε σαν βλάκας»

Από το 1992 μέχρι σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης κατεβαίνει σταθερά με την Ενωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές, ενώ δεν σταμάτησε ποτέ και τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο αξιοσημείωτο εκλογικό αποτέλεσμα, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν κέρδισε 110.827 ψήφους και 1,79%, ξεπερνώντας κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΜ.ΑΡ. Στη δε Θεσσαλονίκη πέρασε και το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου!

«Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει μια φωτιά που θα κάψει όλη τη σαπίλα της διαπλοκής» λέει ο ίδιος και εξηγεί την εντυπωσιακή εκλογική του άνοδο: «Ο Βενιζέλος τελείωσε και έχει γίνει αντιπαθής και στην περιφέρειά του. Ο Παπανδρέου φέρθηκε σαν βλάκας. Ενα κόμμα τον έκανε βουλευτή, υπουργό και πρωθυπουργό και εκείνος στράφηκε εναντίον του. Αυτό είναι αχαριστία. Επρεπε να κάτσει σπίτι του». Προβλέπει ότι τελικά και το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα θα απορροφηθούν από την Ενωση Κεντρώων. «Στις επόμενες εκλογές θα πάρουμε 6%» εκτιμά.

Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, το 2009 μετά τις εκλογές είχε στείλει επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου. «Του είπα ότι θα βρει τον μπελά του γιατί είναι τα ταμεία άδεια και θα φύγει κακήν κακώς. Του πρότεινα να κάνει οικουμενική κυβέρνηση. Να έχει το θάρρος να πει ότι βγήκα μεν, αλλά επειδή βασίστηκα σε ψευδή εικόνα ότι υπάρχουν λεφτά, αλλά θυσιάζω τη θέση μου για να την πάρει ένας τεχνοκράτης. Του πρότεινα τον Παπαδήμο γιατί ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ με γνωριμίες».

Ο πατέρας του Αλέξη ήταν «βασιλόφρων»!

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο Βασίλης Λεβέντης έφυγε για το Μόναχο, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παραστατική και Προβολική Γεωμετρία. Με την επιστροφή του στον Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης ανοίγει μελετητικό γραφείο. Μία από τις πρώτες δουλειές που παίρνει είναι από την τεχνική εταιρία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού!

«Ο πατέρας του Τσίπρα ήταν βασιλόφρων» υποστηρίζει ο κ. Λεβέντης. «Εμένα με έλεγε αριστερό. Θεωρούσε ότι όποιος δεν είναι με τον βασιλιά είναι αριστερός. Ηταν παλαιών αντιλήψεων».
Χα χα χα πεθαίνω με το boostάρισμα του Προέδρου :P
Aλλά σιγά ρε παιδιά, μας βγάλατε το μάτι! Άκου του είπε ο Παπαδήμος ότι βλέπει κανάλι 67 και κάνει για ΠΘ, ήμαρτον :P
Σαφώς μετανοημένος ο Πρόεδρος για τους καρκίνους κ τους ψόφους της "Θρυλικής Εκπομπής". Ναι, ναι, παραφέρθηκε....
χα χα χα χα !
Ρίξτε και μια ματιά κάτω. Δημοκράτης ο Πρόεδρος, λολ !

Τουλάχιστον να μπει βουλή να γελάμε στα τόσα κ τόσα σούργελα, παρηγοριά στην ξεφτίλα μας.
Attachments
Tι είναι αυτά που ζητάει ο Πρόεδρος;;!
Tι είναι αυτά που ζητάει ο Πρόεδρος;;!
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
Onoffon
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 395
Joined: Tue Jun 25, 2013 10:06 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Onoffon »

Kyria_patatokeftou wrote:E, Σιδ !

Συνέντευξη του Προέδρου στην εφημερίδα του Σαμαρ...εεε στη Δημοκρατία.
http://www.dimokratianews.gr/content/33 ... ylo-tsipra
Spoiler: show
Η πρώτη δουλειά που πήρα ήταν από τον Παύλο Τσίπρα
Γνωρίζατε ότι ο Βασίλης Λεβέντης έχει εργαστεί για την εταιρία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα;

Γνωρίζατε ότι πριν από 20 χρόνια συνάντησε για πρώτη φορά τον Λουκά Παπαδήμο και εκείνος του εξέφρασε τον θαυμασμό του; Αυτά και πολλά ακόμα αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σε μια συνέντευξη-ποταμό στην «κυριακάτικη δημοκρατία».

Συναντήσαμε τον κ. Λεβέντη στα γραφεία του κόμματός του στην πλατεία Μεταξουργείου, στο κέντρο της Αθήνας. Με τη μικρή κρατική επιχορήγηση που θα λαμβάνει πλέον θα τα ανακαινίσει και θα ενισχύσει την υλικοτεχνική τους υποδομή. Σε αυτά τα γραφεία πηγαίνει καθημερινά, οδηγώντας ένα Toyota Yaris, από το σπίτι στη Βούλα όπου διαμένει με τη σύζυγό του. Συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ εδώ και μερικά χρόνια, καθώς «το γραφείο σταμάτησε πια να έχει δουλειές». Ο μοναχογιός του είναι πλέον 34 ετών και εργάζεται σε εταιρία εισαγωγής τσιγάρων.

Μας αναφέρει άγνωστα και αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ζωή του και περιστατικά που τον σημάδεψαν: Από τις συνομιλίες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Καστρί μέχρι το πρωτοφανές 5,12% στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εκλογές. Δεν παραλείπει να κάνει και νέα πολιτική πρόβλεψη, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα καταρρεύσει τον Μάιο. Οι παλαιότερες που είχε κάνει επιβεβαιώθηκαν σχεδόν αυτούσιες.

Η αφήγηση ξεκινά από τον Μεσοπόλεμο. Ο Απόστολος Λεβέντης, από το Καρακοβούνι Κυνουρίας, παντρεύεται τη Γρηγορία Κασιμάτη από τα Κύθηρα και κάνουν τέσσερα παιδιά. Ο Βασίλης, ο μικρότερος, γεννήθηκε το 1951 στη Μεσσήνη, όπου είχαν μετακομίσει οικογενειακώς όταν ο παππούς του διορίστηκε εκεί επιθεωρητής Στοιχειώδους Εκπαίδευσης. Ο Βασίλης Λεβέντης δυστυχώς δεν πρόλαβε τις ένδοξες ημέρες της πατρικής επιχείρησης. Ο πατέρας του είχε αλωνιστικές επιχειρήσεις με πολλές δουλειές και στη Μεσσηνία και στην Ηλεία. Ολα πήγαιναν καλά, μέχρι που το Γ΄ Ράιχ έδειξε το απάνθρωπο και εκδικητικό πρόσωπό του στην οικογένεια Λεβέντη.

«Είχαμε μεγάλη περιουσία» λέει ο κ. Λεβέντης με μελαγχολία. «Οι Γερμανοί στην Κατοχή έπαιρναν από τις αποθήκες μας και φιστίκια και ρύζια. Οταν έφυγαν, έβαλαν φωτιά σε όλα. Και στα μηχανήματά μας. Καταστραφήκαμε».

Ο πατέρας του έκανε προσπάθειες να σταθεί ξανά επιχειρηματικά στα πόδια του, αλλά μάταια. Στα μέσα της δεκαετίας του '50 πήρε την οικογένειά του και μετοίκισαν στα Ταμπούρια του Πειραιά και ο ίδιος ξεκίνησε να δουλεύει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο μικρός Βασίλης πήγε σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο, της Μαντουβάλου, και σε δημόσιο γυμνάσιο, το 5ο Πειραιώς. Το 1969 πέρασε τέταρτος στο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Αμέσως μετά υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε ένα από τα πρώτα τοπικά γραφεία και στήριξε τον βουλευτή Πειραιά Γρηγόρη Κασιμάτη, που ήταν και συγγενής του.

Το 1982 ο κ. Λεβέντης βάζει για πρώτη φορά υποψηφιότητα, κατεβαίνοντας στις δημοτικές εκλογές για δήμαρχος Πειραιά. Τέσσερα χρόνια αργότερα θα κατέβει και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αυτή τη φορά της Αθήνας!

Εκείνη την περίοδο έρχεται σε ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο τους συνέδεε μεγάλη φιλία, όπως τονίζει ο ίδιος. Περιγράφει την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στο Καστρί. «Πήγαινα πολλές φορές σπίτι του Ανδρέα και καθόμουν στο δωμάτιό του ακόμα και μιλάγαμε. Εκείνη τη φορά του είπα ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που εξελέγη και μόνο τον πολιτικό γάμο και τη δημοτική γλώσσα έχει κάνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήρθε για τον σοσιαλισμό. Τι γίνεται; Ο Παπανδρέου μου απάντησε πως όσο έχουμε τον Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φοβάται ότι αν βγάζουμε σκληρούς νόμους, δεν θα μας τους υπογράφει. "Προς το παρόν κάνουμε διαχείριση λίγο δημοκρατικότερη από τη Δεξιά" είπε.  "Είναι σημαντικό και αυτό, γιατί αυτός ο τόπος είχε 70 χρόνια Δεξιά" υποστήριξε. Εγώ ήξερα ότι αυτό ήταν απλά μια πρόφαση».


Υστερα, ήρθε η μεταγραφή στη Ν.Δ. Ο Βασίλης Λεβέντης βρέθηκε ξαφνικά υποψήφιος με το κόμμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 1989. «Στη Ν.Δ. δεν πήγα ποτέ ουσιαστικά» λέει ο ίδιος. «Μέσω του Αθανάσιου Κανελλόπουλου, που ήταν κεντρώος, είχα γνωρίσει τον Μητσοτάκη». Και πώς βρέθηκε τότε στα ψηφοδέλτια του κόμματος; «Το 1989 δραστηριοποιούμουν ως οικολόγος και μου είπε ο Μητσοτάκης ότι αν φέρεις τις προτάσεις σου για την οικολογία, θα τις δεχθώ αυτούσιες, γιατί ήξερε ότι ασχολούμαι με το θέμα και ότι το γνωρίζω καλά. Κάποια στιγμή τού πάω τις προτάσεις σε ένα ολιγοσέλιδο σημείωμα. Μου λέει "εγκρίνονται", χωρίς να τις διαβάσει!»

Ο κ. Λεβέντης έφυγε με την ικανοποίηση ότι είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του τότε προέδρου της Ν.Δ. Και έπειτα από λίγο καιρό βλέπει το όνομά του στις λίστες της Ν.Δ.! «Πήγα στη Ρηγίλλης και είπα στην Ντόρα ότι δεν θέλω να πολιτευθώ. Της είπα ότι δεν είχα ερωτηθεί για αυτό. Η Ντόρα μού απάντησε πως έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί και ότι δεν μπορούν να αφαιρέσουν το όνομά μου. Δεν θέλησα να κάνω φασαρία. Δεν ήθελα να έρθω σε πόλεμο με κανένα».

Η αυτόνομη πολιτική πορεία του κ. Λεβέντη ξεκινά το 1992, όταν ιδρύει την Ενωση Κεντρώων. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε ξεκινήσει το Κανάλι 67 και έκανε καθημερινές εκπομπές, που τον είχαν κάνει ευρύτερα γνωστό. Δεν φανταζόταν, όμως, ότι ανάμεσα στους τηλεθεατές του ήταν και ο μετέπειτα πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος!

«Εν έτει 1993», διηγείται στην «κυριακάτικη δημοκρατία», «ήμουν μια μέρα σε ένα ασανσέρ σε πολυκατοικία στην πλατεία Συντάγματος και μπαίνει ένας άνδρας μέσα. Μου λέει: "Λέγομαι Λουκάς Παπαδήμος και παρακολουθώ τις εκπομπές σας. Αν στην Ελλάδα υπήρχε δημοκρατία, με τις απόψεις σας θα είχατε γίνει ήδη πρωθυπουργός. Αλλά δεν θα σας αφήσει το πολιτικό σύστημα, γιατί είναι σάπιο και δεν θα αφήσει τέτοιες ιδέες να αναπαραχθούν."».

Εκείνη την περίοδο κάνει από τηλεοράσεως τις περίφημες προβλέψεις του για την πτώχευση της χώρας, που αναπαράγονταν κατά κόρον τους τελευταίους μήνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς κατάφερε να προβλέψει από τότε την κατάρρευση της χώρας και του πολιτικού συστήματος με τόση ακρίβεια;

«Ημουν πολιτικός μηχανικός αριστούχος» απαντά. «Ηξερα γερμανικά και αγγλικά. Μιλούσα με ξένους δημοσιογράφους. Εβλεπα μια ασωτία στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Μεταδιδόταν μικροβιακά σε όλους. Ο ξάδερφός σου, βλέποντας ότι διορίστηκες εσύ, ήθελε και εκείνος. Είχα συναντήσει χωρικούς στο Ρέθυμνο που είχαν και τα τέσσερα παιδιά στην ΠΥΡΚΑΛ. Εβλεπα ένα χάλι. Εγώ δεν ήμουν προφήτης. Εβλεπα όλοι να θέλουν να πάρουν σύνταξη στα 40 τους, όλοι να θέλουν να διορίσουν τα παιδιά τους, όλοι να φοροδιαφεύγουν. Αυτή η χώρα έχει ημερομηνία λήξεως, αυτό είχα πει». Τον ρωτάμε αν έθεσε ποτέ το θέμα σε κάποιον βουλευτή ή υπουργό. «Το συζήτησα πολλές φορές με τον Μητσοτάκη. Μου έλεγε ότι αυτός ο τρόπος υπάρχει στην Ελλάδα - αν δεν τον διορίσεις, δεν σε ψηφίζει».

Οι προβλέψεις του Βασίλη Λεβέντη έχουν, φυσικά, ξεχωριστό ενδιαφέρον. «Η Ευρώπη θα δώσει πίστωση χρόνου στον Τσίπρα» εκτιμά. «Αυτός δεν θα κάνει καμία μεταρρύθμιση και τον Μάιο θεωρώ ότι είναι η περίοδος κατάρρευσής του, γιατί δεν θα μπορεί πια να κοροϊδεύει. Ελπίζω να φτιαχτεί τότε οικουμενική κυβέρνηση και να σωθεί η χώρα».

«Μετάνιωσα που καταράστηκα τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη»
Μπορεί να συνδεόταν με προσωπική φιλία με τους Μητσοτάκη και Παπανδρέου, αλλά σε μια θρυλική πλέον τηλεοπτική εκπομπή τούς είχε δημόσια καταραστεί. Το έχει άραγε μετανιώσει; «Εκανα τότε μια σειρά εκπομπών κάθε μέρα για την αποστασία. Ενοχλήθηκε ο Μητσοτάκης. Με έπαιρναν από το γραφείο του και μου έλεγαν, σταμάτα, γιατί θα σου κλείσουμε το κανάλι. Εγώ το θεωρούσα φάρσα, γιατί δεν μου έλεγαν ποιος είναι.


Μια μέρα μου λένε ότι πάνε τα ΜΑΤ να ρίξουν τις κεραίες στον Υμηττό. Τα ΜΑΤ πήγαν προς τα πάνω, αλλά δεν έφτασαν στις κεραίες. Εκείνο το βράδυ, νομίζοντας ότι είναι η τελευταία μου εκπομπή, ανέβηκε η θερμοκρασία στη συζήτηση με τον κόσμο και μια στιγμή λέω πως ένα κανάλι έμεινε μόνο που λέει πέντε αλήθειες και αν θέλετε να το κλείσετε, να βγάλετε τον καρκίνο».

Εμφανίζεται σαφώς μετανιωμένος: «Στην Ιστορία και μεγάλοι ενάρετοι άνθρωποι κάποια στιγμή από αγανάκτηση καταράστηκαν άλλους γιατί το έφερε η στιγμή. Ζήτησα συγγνώμη για αυτό την επόμενη κιόλας ημέρα. Αισθάνθηκα αγανάκτηση γιατί ένα πολιτικό σύστημα που είχα αρχίσει να το κατακρίνω αντί να μου απαντάει, πήγε να κλείσει το κανάλι. Αισθάνθηκα σα να μου βάζουν φωτιά στο σπίτι μου».

Την ίδια περίοδο γίνεται ντόρος και με μια άλλη εκπομπή, το «Προφίλ» του Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο οποίο ήταν καλεσμένος, με τις περίφημες πίτσες που είχε παραγγείλει ο τότε δημοσιογράφος και μετέπειτα βουλευτής στο τηλεοπτικό στούντιο. «Μου έχει ζητήσει συγγνώμη για αυτό» αποκαλύπτει.

«Ο Γιώργος είναι αχάριστος και φέρθηκε σαν βλάκας»

Από το 1992 μέχρι σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης κατεβαίνει σταθερά με την Ενωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές, ενώ δεν σταμάτησε ποτέ και τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο αξιοσημείωτο εκλογικό αποτέλεσμα, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν κέρδισε 110.827 ψήφους και 1,79%, ξεπερνώντας κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΜ.ΑΡ. Στη δε Θεσσαλονίκη πέρασε και το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου!

«Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει μια φωτιά που θα κάψει όλη τη σαπίλα της διαπλοκής» λέει ο ίδιος και εξηγεί την εντυπωσιακή εκλογική του άνοδο: «Ο Βενιζέλος τελείωσε και έχει γίνει αντιπαθής και στην περιφέρειά του. Ο Παπανδρέου φέρθηκε σαν βλάκας. Ενα κόμμα τον έκανε βουλευτή, υπουργό και πρωθυπουργό και εκείνος στράφηκε εναντίον του. Αυτό είναι αχαριστία. Επρεπε να κάτσει σπίτι του». Προβλέπει ότι τελικά και το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα θα απορροφηθούν από την Ενωση Κεντρώων. «Στις επόμενες εκλογές θα πάρουμε 6%» εκτιμά.

Ο ίδιος, όπως υποστηρίζει, το 2009 μετά τις εκλογές είχε στείλει επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου. «Του είπα ότι θα βρει τον μπελά του γιατί είναι τα ταμεία άδεια και θα φύγει κακήν κακώς. Του πρότεινα να κάνει οικουμενική κυβέρνηση. Να έχει το θάρρος να πει ότι βγήκα μεν, αλλά επειδή βασίστηκα σε ψευδή εικόνα ότι υπάρχουν λεφτά, αλλά θυσιάζω τη θέση μου για να την πάρει ένας τεχνοκράτης. Του πρότεινα τον Παπαδήμο γιατί ήταν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ με γνωριμίες».

Ο πατέρας του Αλέξη ήταν «βασιλόφρων»!

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο Βασίλης Λεβέντης έφυγε για το Μόναχο, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παραστατική και Προβολική Γεωμετρία. Με την επιστροφή του στον Πειραιά ο Βασίλης Λεβέντης ανοίγει μελετητικό γραφείο. Μία από τις πρώτες δουλειές που παίρνει είναι από την τεχνική εταιρία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού!

«Ο πατέρας του Τσίπρα ήταν βασιλόφρων» υποστηρίζει ο κ. Λεβέντης. «Εμένα με έλεγε αριστερό. Θεωρούσε ότι όποιος δεν είναι με τον βασιλιά είναι αριστερός. Ηταν παλαιών αντιλήψεων».
Χα χα χα πεθαίνω με το boostάρισμα του Προέδρου :P
Aλλά σιγά ρε παιδιά, μας βγάλατε το μάτι! Άκου του είπε ο Παπαδήμος ότι βλέπει κανάλι 67 και κάνει για ΠΘ, ήμαρτον :P
Σαφώς μετανοημένος ο Πρόεδρος για τους καρκίνους κ τους ψόφους της "Θρυλικής Εκπομπής". Ναι, ναι, παραφέρθηκε....
χα χα χα χα !
Ρίξτε και μια ματιά κάτω. Δημοκράτης ο Πρόεδρος, λολ !

Τουλάχιστον να μπει βουλή να γελάμε στα τόσα κ τόσα σούργελα, παρηγοριά στην ξεφτίλα μας.
Καλα σβησατε τον ΑΔΤ του ανθρωπου στο πλαισιο των στοιχειων και κατω στη σφαγιδα του κεπ με το γνησιο της υπογραφης το αφησατε να φαινεται;; :P
Δώς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
User avatar
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 4031
Joined: Mon Jan 25, 2010 10:47 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male
Location: 242
Contact:

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by sid »

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΝΙΣ ΠΑΤΑΤΟΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΑΧΥΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ
ΜΠΟΥ ΧΑΧΑ
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Kyria_patatokeftou »

sid wrote:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΔΕΣΠΟΝΙΣ ΠΑΤΑΤΟΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΑΧΥΛΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ
ΜΠΟΥ ΧΑΧΑ
Τα βουλευτικά προνόμια να δεχτώ ότι για λόγους ευθιξίας, συγκυρία κρίσης, καλό παράδειγμα κλπ, τους βάζει να τα αρνηθούν.
Αν κ ιδανικά θα έπρεπε να τα αρνούνται μόνοι τους.

Το μισθό που θα πάει νταβατζιλίκι στο κόμμα από πού κ ως πού;! ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;!
Είναι και του liberal ο Πρόεδρος τρομάρα του...
Δεν βάζεις βουλευτές να υπογράφουν ότι απαρνούνται το μισθό τους δίνοντάς το στο κόμμα, προσοχή όχι στο κράτος, όπως κάνει το ΚΚΕ δηλ, κ το παίζεις φιλελεύθερος (ατομικές ελευθερίες, δικαιώματα κλπ)

Αν είναι μάγκες να εισηγηθούν νόμο για μείωση μισθοδοσίας βουλευτών (μακάρι!) ή να δίνουν το μισθό στο κράτος αν θέλουν να το παίξουν μητέρες τερέζες.
Βtw, το 1ο είναι πολιτική, το 2ο είναι λαϊκισμός.
Attachments
11953245_10153484148200781_3707182076707079962_n.jpg
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
PD08
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 205
Joined: Fri Feb 21, 2014 4:30 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by PD08 »

Kyria_patatokeftou wrote:Τα βουλευτικά προνόμια να δεχτώ ότι για λόγους ευθιξίας, συγκυρία κρίσης, καλό παράδειγμα κλπ, τους βάζει να τα αρνηθούν.
Αν κ ιδανικά θα έπρεπε να τα αρνούνται μόνοι τους.

Το μισθό που θα πάει νταβατζιλίκι στο κόμμα από πού κ ως πού;! ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;!
Είναι και του liberal ο Πρόεδρος τρομάρα του...
Δεν βάζεις βουλευτές να υπογράφουν ότι απαρνούνται το μισθό τους δίνοντάς το στο κόμμα, προσοχή όχι στο κράτος, όπως κάνει το ΚΚΕ δηλ, κ το παίζεις φιλελεύθερος (ατομικές ελευθερίες, δικαιώματα κλπ)

Αν είναι μάγκες να εισηγηθούν νόμο για μείωση μισθοδοσίας βουλευτών (μακάρι!) ή να δίνουν το μισθό στο κράτος αν θέλουν να το παίξουν μητέρες τερέζες.
Βtw, το 1ο είναι πολιτική, το 2ο είναι λαϊκισμός.
http://www.antidiaploki.gr/category/5/o ... s_mas.html
http://www.antidiaploki.gr/article/668/ ... egory_id=5

'' Μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων, όπως των : Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών. ''


Ας επικεντρώσουμε πρώτα την κριτική σε αυτούς που είναι τόσα χρόνια στη βουλή και κατέστρεψαν την πατρίδα και μετά να πάμε στους υπόλοιπους...
Last edited by PD08 on Mon Aug 31, 2015 1:27 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Kyria_patatokeftou »

PD08 wrote:
Kyria_patatokeftou wrote:Τα βουλευτικά προνόμια να δεχτώ ότι για λόγους ευθιξίας, συγκυρία κρίσης, καλό παράδειγμα κλπ, τους βάζει να τα αρνηθούν.
Αν κ ιδανικά θα έπρεπε να τα αρνούνται μόνοι τους.

Το μισθό που θα πάει νταβατζιλίκι στο κόμμα από πού κ ως πού;! ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;!
Είναι και του liberal ο Πρόεδρος τρομάρα του...
Δεν βάζεις βουλευτές να υπογράφουν ότι απαρνούνται το μισθό τους δίνοντάς το στο κόμμα, προσοχή όχι στο κράτος, όπως κάνει το ΚΚΕ δηλ, κ το παίζεις φιλελεύθερος (ατομικές ελευθερίες, δικαιώματα κλπ)

Αν είναι μάγκες να εισηγηθούν νόμο για μείωση μισθοδοσίας βουλευτών (μακάρι!) ή να δίνουν το μισθό στο κράτος αν θέλουν να το παίξουν μητέρες τερέζες.
Βtw, το 1ο είναι πολιτική, το 2ο είναι λαϊκισμός.
http://www.antidiaploki.gr/category/5/o ... s_mas.html
http://www.antidiaploki.gr/article/668/ ... egory_id=5

'' Μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων, όπως των : Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών. ''


Ας επικεντρώσουμε όμως πρώτα την κριτική σε αυτούς που είναι τόσα χρόνια στη βουλή και κατέστρεψαν την πατρίδα και μετά να πάμε στους υπόλοιπους...
Σχετικά με το πρόγραμμά του για τη μείωση αποδοχών, είπαμε, μακάρι !

Σχετικά με το ποιος/ποιοι/ποια κατέστρεψαν την πατρίδα μεγάλη συζήτηση. Για αρχή θεωρώ πως αυτή η άποψη είναι βούτυρο στο ψωμί χρυσαυγιτισμού.
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
PD08
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 205
Joined: Fri Feb 21, 2014 4:30 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by PD08 »

Kyria_patatokeftou wrote:
PD08 wrote:
Kyria_patatokeftou wrote:Τα βουλευτικά προνόμια να δεχτώ ότι για λόγους ευθιξίας, συγκυρία κρίσης, καλό παράδειγμα κλπ, τους βάζει να τα αρνηθούν.
Αν κ ιδανικά θα έπρεπε να τα αρνούνται μόνοι τους.

Το μισθό που θα πάει νταβατζιλίκι στο κόμμα από πού κ ως πού;! ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;!
Είναι και του liberal ο Πρόεδρος τρομάρα του...
Δεν βάζεις βουλευτές να υπογράφουν ότι απαρνούνται το μισθό τους δίνοντάς το στο κόμμα, προσοχή όχι στο κράτος, όπως κάνει το ΚΚΕ δηλ, κ το παίζεις φιλελεύθερος (ατομικές ελευθερίες, δικαιώματα κλπ)

Αν είναι μάγκες να εισηγηθούν νόμο για μείωση μισθοδοσίας βουλευτών (μακάρι!) ή να δίνουν το μισθό στο κράτος αν θέλουν να το παίξουν μητέρες τερέζες.
Βtw, το 1ο είναι πολιτική, το 2ο είναι λαϊκισμός.
http://www.antidiaploki.gr/category/5/o ... s_mas.html
http://www.antidiaploki.gr/article/668/ ... egory_id=5

'' Μείωση κατά 50% των αποδοχών όλων των εκλεγμένων και διορισμένων αξιωματούχων, όπως των : Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, μητροπολιτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, Γεν. Γραμματέων Υπουργείων και όλων των ανωτέρων κρατικών λειτουργών. ''


Ας επικεντρώσουμε πρώτα την κριτική σε αυτούς που είναι τόσα χρόνια στη βουλή και κατέστρεψαν την πατρίδα και μετά να πάμε στους υπόλοιπους...
Σχετικά με το πρόγραμμά του για τη μείωση αποδοχών, είπαμε, μακάρι !

Σχετικά με το ποιος/ποιοι/ποια κατέστρεψαν την πατρίδα μεγάλη συζήτηση. Για αρχή θεωρώ πως αυτή η άποψη είναι βούτυρο στο ψωμί χρυσαυγιτισμού.
Δηλαδή όποιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κ.λπ. και έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι ήταν τόσα χρόνια ανίκανοι - και πλέον διαφαίνεται το ίδιο και για τον Σύριζα - είναι Χρυσαυγίτης (ή πρέπει να αποφεύγει να τα λέει γιατί τους δίνει πάτημα); :?
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Εκλογες 2015 Vol. II (Poll)

Post by Kyria_patatokeftou »

PD08 wrote: Ας επικεντρώσουμε πρώτα την κριτική σε αυτούς που είναι τόσα χρόνια στη βουλή και κατέστρεψαν την πατρίδα και μετά να πάμε στους υπόλοιπους...
Σχετικά με το πρόγραμμά του για τη μείωση αποδοχών, είπαμε, μακάρι !

Σχετικά με το ποιος/ποιοι/ποια κατέστρεψαν την πατρίδα μεγάλη συζήτηση. Για αρχή θεωρώ πως αυτή η άποψη είναι βούτυρο στο ψωμί χρυσαυγιτισμού.
Δηλαδή όποιος δεν είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κ.λπ. και έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβει ότι ήταν τόσα χρόνια ανίκανοι - και πλέον διαφαίνεται το ίδιο και για τον Σύριζα - είναι Χρυσαυγίτης (ή πρέπει να αποφεύγει να τα λέει γιατί τους δίνει πάτημα); :?
Προς θεού, δεν σε είπα χρυσαυγίτη! Είπα ότι αυτή η λογική ανοίγει το δρόμο στο χρυσαυγιτισμό, δηλ. στο σχήμα μηδενισμός-τσουβάλιασμα-θέληση για εκδίκηση-βία-ολοκληρωτισμός. Με μοναδική προϋπόθεση να μην κοιτάξουμε το συλλογικό εαυτό μας στον καθρέπτη, μην τυχόν και χρειαστεί να αγωνιστούμε για να αλλάξει κάτι.

Και απόδειξη αυτού του υπερ-στουθοκαμηλισμού είναι το φαινόμενο Λεβέντης.
(Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι μου είναι συμπαθέστατος, μάλιστα παλιότερα είχα ψηθεί να τον ψηφίσω κιόλας. Εδώ τράβηξα την κουβέντα γι αυτόν, για να δουλέψω τον Σιδ)

Ο Λεβέντης ήταν ένας γραφικός κύριος που απλά "τα έλεγε καλά", έβλεπε μία σαπίλα σαν γενική τάση κ το φώναζε. Όπως έκαναν τόσοι κ τόσοι άλλοι, μέσα κ έξω στα κόμματα της βουλής, απείρως σοβαρότεροι από το Λεβέντη.
Όμως τότε τους έγραφε στα @@ της η ελληνική κοινωνία που ζούσε το μύθο της. Τότε, ναι, ίσως είχε ένα νόημα, μία ψήφος διαμαρτυρίας σε εναν Λεβέντη, όπως έγινε με την Τσιτσιολίνα.
Αλλά τώρα, μετά απ όλα αυτά, τους ψεκασμένους, τις θεωρίες συνωμοσίας, που κατέρρευσαν τα πάντα εμπρός στα μάτια μας, συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σε κάθε λογής μεσσίες και σούργελα; Ε, το θεωρώ ακόμα μία ξεφτίλα από τις ίδιες που ζούμε τόσα χρόνια.

Θεωρώ λοιπόν ότι η λύση δεν βρίσκεται σε ένα από τα προσφερόμενα πακέτα. Ούτε μπορώ να παροτρύνω σε κάποια ψήφο, καθώς όχι μόνο δεν ξέρω τι θα ψηφίσω κ εγώ, αλλά δεν είναι τα προβλήματα της χώρας ζήτημα ψήφου.
Η λύση βρίσκεται για μένα σε μεμονωμένους ανθρώπους, στην επιστροφή όλων των δημοκρατικών κομμάτων στις ιδεολογικές αρχές τους, κ την αξιοποίησή τους στα ελληνικά προβλήματα, έτσι ώστε να ανέβει συνολικά το επίπεδο σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Επίσης θεωρώ παραμύθι το "λαμόγια/προδότες/πουλημένοι/ψεύτες πολιτικοί".
Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ψεύτες, οι πολιτικοί που αναδεικνύουμε είναι.
Δεν είναι όλοι λαμόγια και άχρηστοι, είναι οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν θέσεις ευθύνης.

Σκέψου, με το "οι πολιτικοί είναι λαμόγια" ποιον χτυπάς; μήπως το αληθινό λαμόγιο ή μήπως την πολιτική εν γένει;
Φυσικά το 2ο και άρα όποιον άξιο άνθρωπο βρεθεί να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, η λογική αυτή θα τον καθιστά αυτομάτως ένα από τα λαμόγια, άρα τσουβάλιασμα και ξεπεσμός του επιπέδου.
Μάλιστα θεωρώ ότι όποιος πολιτεύεται με τέτοια τύπου συνθήματα, "να ξεβρωμίσει ο τόπος"/"με κυνηγάνε τα συμφέροντα των καναλαρχών"/"οι μεγαλοεργολάβοι νταβατζήδες" κλπ κατά 99% είναι και ο ίδιος κομμάτι της πιο βαθιάς βρωμιάς, ή είναι κ ο ίδιος σε συμπαιγνία μαζί με αυτά που κατηγορεί.

Αν όντως θέλει να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά, πρέπει να το κάνει πολιτικά: προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα έτσι ώστε να φτιαχτεί το πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει σε "νταβατζήδες" να παίζουν ρόλο.
Στα κοινά ο κανόνας είναι ποτέ προσωπικά, πάντα πολιτικά.
Spoiler: show
ΥΓ: Επιτέλους, λίγη σοβαρή συζήτηση :D
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
Post Reply

Return to “Πολιτική-Οικονομία”