Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
castiel
Praetorian
Praetorian
Posts: 6466
Joined: Tue Oct 05, 2010 8:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male
Location: 501 Not Implemented

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by castiel »

Nα δοθούν δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι σε όσους φοιτητές έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, 2012-13 και 2013-14, αποφασίστηκε, ύστερα από την εισήγηση του υπουργού Παιδείας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Όσοι «λιμνάζοντες» φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Α. Λοβέρδος σήμερα στη συνάντηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
Ετσι ύστερα από αυτή την απόφαση στα Πανεπιστήμια το 90-92% των «ιμναζόντων» θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ.
Μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση
Α.Όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
Β. Επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26/8/2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Γ.Οι αριθμοί των «λιμναζόντων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ (διότι π.χ το ΤΕΙ Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο Υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.

http://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/ ... s-paideias
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..


___P.S.___

Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.
User avatar
ike
Sergeant
Sergeant
Posts: 22
Joined: Mon Jan 28, 2013 8:19 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by ike »

Η ερώτηση κλειδί είναι αν η εξεταστική Ιουνίου 2013-14 και Σεπτεμβρίου 2013-14 συμπεριλαμβάνεται στα 2 αυτά χρόνια που θα έπρεπε να επιδειχθεί έμπρακτο ενδιαφέρον. Τύποις η απάντηση είναι ναι.

Απλά σημαντική λεπτομέρεια, για μηχανολόγους, η εξεταστική Ιουνίου 13-14 δεν έχει αρχίσει καν, (για Σεπτεμβρίου δεν έχει βγει καν πρόγραμμα).
[ -_- ]
asdfgh
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 67
Joined: Wed Apr 21, 2010 5:47 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by asdfgh »

Για δείτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.





Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαγραφές φοιτητών



Ο υπουργός Παιδείας μετά την εμπλοκή του στην καταστροφική για τη χώρα πολιτική των μνημονίων, κατεδάφισης των κοινωνικών αγαθών και μετατροπής της Παιδείας σε εμπόρευμα, ο υπουργός του ''ναι σε όλα'', έρχεται να ολοκληρώσει το έργο του, στέλνοντας χιλιάδες νέους και νέες στο καιάδα της ανεργίας, χωρίς εφόδια, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Η πρωτοφανής και αντιδημοκρατική απόφαση του υπουργού Παιδείας, που ενώ καταργεί την αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ταυτόχρονα αποποιείται κάθε ευθύνη του κράτους απέναντί τους, έρχεται να φορτώσει στα Ιδρύματα την ευθύνη για τα προβλήματά τους με επίκεντρο τους φοιτητές και φοιτήτριες που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, στερώντας το δικαίωμα χιλιάδων νέων στη γνώση και τορπιλίζοντας την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι το πρόβλημα των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ δεν είναι οι φοιτητές/τριες που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο αλλά η συνειδητή, μελετημένη και σταδιακά προωθούμενη πολιτική συρρίκνωσης και υποβάθμισης τους. Το όραμα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι το μικρό επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο για τους λίγους, σε βάρος του μαζικού λαϊκού υψηλού επιπέδου Δημοκρατικού Πανεπιστημίου με κοινωνικό πρόσημο.

Με την απόφαση διαγραφής χιλιάδων νέων από τα ελληνικά ΑΕΙ-ΑΤΕΙ ο Υπουργός Παιδείας γίνεται ο ευεργέτης των Ιδιωτικών Κολεγίων, που εν μια νυκτί ονόμασαν οι μνημονιακές δυνάμεις Πανεπιστήμια, τα οποία σπεύδουν να προσφέρουν ''χείρα βοηθείας'' στους φοιτητές που πρόκειται να διαγραφούν, αναγνωρίζοντας πιστωτικές μονάδες σε περασμένα μαθήματα, δίνοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, έναντι αδρού τιμήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί διαγραφές φοιτητών, δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το νόμο Διαμαντοπούλου και θα διευκολύνει τα Ιδρύματα προκειμένου να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Καλούμε τα Πανεπιστημιακά όργανα όλων των Βαθμίδων να μην αποδεχτούν την υπουργική αδιαλλαξία, να μην διαγράψουν κανένα φοιτητή/τρια χωρίς τη θέλησή του και να δώσουν σε όλους τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, που αποτελεί μέρος του Ακαδημαϊκού έτους, ακυρώνοντας στην πράξη την προσπάθεια κατάργησης της αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων. Η πράξη αυτή είναι ύψιστης κοινωνικής ευθύνης, αποτελεί αναγκαιότητα στήριξης όλων των παιδιών του δοκιμαζόμενου λαού, είναι έκφραση αξιοπρέπειας και Ακαδημαϊσμού του κόσμου της γνώσης.

Το φοιτητικό κίνημα, αντάξιο των παραδόσεων του, θα δώσει τη δική του απάντηση στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα προστατέψει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της γνώσης και δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν στα τριτοβάθμια ιδρύματα οι επιταγές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που προωθεί το μνημονιακή συγκυβέρνηση.


Το Γραφείο Τύπου

πηγή: http://syriza.gr/article/id/57687/Anako ... thtwn.html
katsthuder
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 6
Joined: Wed Oct 13, 2010 6:45 pm

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by katsthuder »

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Ήδη από τις αρχές Αυγούστου το Υπουργείο Παιδείας και ο Λοβέρδος ξεκίνησαν ένα συντονισμένο βομβαρδισμό δηλώσεων για το ζήτημα των «λιμναζόντων» φοιτητών, όπως αρέσκονται να τους χαρακτηρίζουν. Δηλώσεις που ενώ αρχικά διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξουν διαγραφές πριν από την ψήφιση των Οργανισμών των ιδρυμάτων, στη συνέχεια μετατράπηκαν σε απειλές για διαγραφές 180.000 φοιτητών μέχρι την 1η Σεπτέμβρη και τελικά κατέληξαν μέσα από την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» να διαχωρίσουν τους υπό διαγραφή φοιτητές σε «ενεργούς» και «ανενεργούς» για να μειώσουν τις αντιδράσεις. Αυτή η κατάσταση που στερεί από φοιτητές το πτυχίο τους, νομιμοποιεί το μέτρο αυτό και προετοιμάζει την εφαρμογή των διαγραφών και στα ν+2 χρόνια. Απέναντι σε αυτό, πρέπει σαν φοιτητικός σύλλογος να αποτρέψουμε αρχικά την διαγραφή των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο (με καταλήψεις στο γραφείο του κοσμήτορα, την πρυτανεία ενδεχομένως ακόμα και στην γραμματεία) κατά την διάρκεια της εξεταστικής και να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα για την ολική ανατροπή του μέτρου των διαγραφών.

Ποια είναι τα επιχειρήματα του Υπουργείου; Και ποια η πραγματικότητα;;;

Μπορούμε να συνοψίσουμε τα επιχειρήματα του Υπουργείου γύρω από την αναγκαιότητα να υπάρξουν διαγραφές, ως εξής:
1) οι συγκεκριμένοι φοιτητές επιβαρύνουν οικονομικά τα ιδρύματα, επομένως το κράτος και κατ’ επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο,
2) προβλήματα γραφειοκρατίας μέσα στα ιδρύματα, επομένως πρέπει να μπει μία τάξη στις λίστες των φοιτητών,
3) αλλοίωση των πραγματικών ποσοστών φοιτητών/καθηγητών και φοιτητών/εργαζομένων με αποτέλεσμα το ίδρυμα να δυσκολεύεται να ανέβει στις παγκόσμιες κατατάξεις και να προσελκύσει οικονομικά κεφάλαια.
Πρώτον, είναι ευρέως γνωστό, από τον οποιοδήποτε έχει σχέση με το πανεπιστήμιο, ότι ένας φοιτητής που τελειώνει την κανονική περίοδο φοίτησης, σταματάει να δικαιούται τις φοιτητικές παροχές όπως πάσο, σίτιση και στέγαση, μην επιβαρύνοντας πλέον με κανέναν τρόπο πέρα από μερικά bytes στον υπολογιστή και κάποιες κόλλες χαρτί όταν εξετάζεται.
Δεύτερον, είναι τουλάχιστον αστείο, το υπουργείο να επικαλείται γραφειοκρατικά προβλήματα από την ύπαρξη μερικών ακόμα ονομάτων σε ένα υπολογιστή (λες και είμαστε στο 1950!!).
Τέλος, πέρα από το γεγονός ότι στους λόγους φοιτητή/ καθηγητή τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια αναφέρουν τους μέχρι και ν+2 έτη φοιτητές, ενώ η αδυναμία των πανεπιστημίων να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τους «αιώνιους» φοιτητές άλλα με την τεράστια υποχρηματοδότηση (της τάξης του 70%) που οδηγεί σε ελλείψεις υποδομών και στις χιλιάδες μεταγραφές φοιτητών (ελλείψει φοιτητικού επιδόματος, εστίες για όλους όσους έχουν ανάγκη κλπ.).
Που στοχεύουν πραγματικά οι διαγραφές;;
Όπως είπαμε και προηγουμένως η διαγραφή των φοιτητών που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το κανονικό όριο φοίτησης είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η κυβέρνηση και το υπουργείο θέλουν το ανώτατο όριο φοίτησης να περιοριστεί στα ν+2 έτη φοίτησης (χρόνια επιδίωξη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα ήδη από το 1970) και αυτό θα προσπαθήσουν να το επιβάλλουν πάση θυσία είτε μέσω των οργανισμών είτε μέσω υπουργικών αποφάσεων, και αυτό γιατί: α) Οι κατεκτημένες δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που αποτελούν και το πλαίσιο ύπαρξης του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα, αποτελούν ανάχωμα στην ίδια την προσπάθεια «αναμόρφωσης» των φοιτητών και στην πειθάρχησή τους. Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει ως «πολιορκητικό κριό» τις διαγραφές για να πειθαρχήσει τους φοιτητές με την απειλή της απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας και να εφαρμόσει στους υπάκοους πλέον φοιτητές όλη την αναδιάρθρωση (διάσπαση πτυχίων στα 3+2 χρόνια, δίδακτρα, μείωση φοιτητικών παροχών κλπ), τσακίζοντας παράλληλα το φοιτητικό κίνημα ως παράγοντα αστάθειας και ζωντανό-αγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. β) Υπάρχει όμως και μια πιο μακροπρόθεσμη στόχευση στην κίνηση του υπουργείου, αυτή δεν είναι άλλη από την προσπάθεια μέσω των διαγραφών οι απόφοιτοι-μελλοντικοί εργαζόμενοι να είναι επαρκώς πειθαρχημένοι και χωρίς συλλογικές αγωνιστικές αναπαραστάσεις, για να δέχονται χωρίς πολλές αντιδράσεις τις συνθήκες μεσαίωνα που διαμορφώνονται στην εργασία με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια. Είναι τέλος προφανές, ότι οι διαγραφές πλήττουν αντικειμενικά πιο έντονα τους φοιτητές με τα πιο οξυμένα οικονομικά προβλήματα..
Τι πρέπει να κάνουμε απέναντι σε αυτά που έρχονται..
Απέναντι στην τακτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τις διαγραφές μέσα από την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», εμείς πρέπει να ενωθούμε σε κοινό αγώνα ενάντια συνολικά στο μέτρο των διαγραφών. Θα πρέπει να αποτρέψουμε την διαγραφή των συναδέλφων μας και μέσα στην εξεταστική καταλαμβάνοντας για πρακτικούς και για συμβολικούς λόγους όλο τον διοικητικό μηχανισμό. Πιο πολύ από ποτέ όμως (και σε μια σχολή με 8 χρόνια μέσο όρο αποφοίτησης) θα πρέπει από τώρα να προετοιμάσουμε τις κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα και μετά την εξεταστική, με συντονισμό φοιτητών της σχολής μας αλλά και όλου του Πολυτεχνείου, και διερεύνηση ημερομηνίας γενικής συνέλευσης με στίγμα καμία σχολή να μην ανοίξει μετά τις εξεταστικές με διαγραμμένους φοιτητές.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ
Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ
User avatar
nireas
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 42
Joined: Tue Mar 09, 2010 5:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nireas »

Ειλικρινά πιστεύετε ότι όταν τεθεί το θέμα κινητοποιήσεων, οι γενικές συνελεύσεις θα ψηφίσουν υπέρ? Εν μέσω διπλής εξεταστικής? Οταν ο άλλος είναι 1ο-2ο έτος, που δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο γραμμένο τον έχει το πανεπιστήμιο και νομίζει ότι το ν+2 είναι πολύ μακριά?
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by Kuchiki_Byakuya »

XaVass wrote:Διότι, αν έκανε οργανισμό, το ίδρυμα θα ήταν ασφαλές.
σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. αν δεν έκανε σιωπηρή αντίσταση στους νόμους (καθαρά για δικό της πολιτικό συμφέρον) και ξεκαθάριζε από την αρχή ότι, έστω και κάποτε, οι νόμοι θα εφαρμοστούν οι φοιτητές θα είχαν πάρει τα μέτρα τους. εδώ πολλοί δεν ήξεραν για την δυνατότητα διακοπής των σπουδών και έχασαν μια χρονιά, ειδικά μετά τις καταλήψεις κατά τον οκτώβριο έφυγαν πολλοί για internship και άλλες δουλειές, έδωσαν μερικά μαθήματα χάνοντας στην ουσία μεγάλο μέρος της χρονιάς.

asdfgh wrote:Για δείτε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.
τι άλλο θα έλεγε; πήρε όλα τα τσιτάτα και τους μύθους της μεταπολίτευσης, τα έβαλε στο μπλέντερ και έβγαλε ανακοίνωση που στην καλύτερη περίπτωση είναι υλικό για δελφινάριο. μόνο 'τσοβόλα δώστα όλα' δεν έχουν πει.

πάντως εμείς οι πιο κακεντρεχείς περιμένουν ανακοίνωση για τη πώληση των ιπποδρόμων που δίνουν την ευκαιρία στην προεδράρα (μία είναι η προεδράρα) να κάνει δεύτερο οπαπ και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τους 'λαϊκούς αγωνιστές' (όπως και μη στην καταγγελία των συμβάσεων του οπαπ με την ιντραλότ που ήταν οι μόνες καλές ενώ όλες οι άλλες σκάρτες). περιμένουμε μια ανακοίνωση για τους αποκεφαλισμούς των τζιχαντιστών και την δεδομένη εισροή τζιχαντιστών από όλη την δυτική ευρώπη στους δολοφόνους για την οποία επίσης οι 'δημοκράτες' δεν έχουν πει τίποτα. επίσης μια ανακοίνωση για την γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους ότι όλοι όσοι διαχειρίστηκαν δημοτικές επιχειρήσεις και τις χρεοκόπησαν δίνοντας τον λογαριασμό στον δήμο και στους φορολογούμενους δεν έχουν κανένα νομικό δεσμό με αυτές, πάντα στα πλαίσια της 'κοινωνικής δικαιοσύνης'.

nireas wrote:Ειλικρινά πιστεύετε ότι όταν τεθεί το θέμα κινητοποιήσεων, οι γενικές συνελεύσεις θα ψηφίσουν υπέρ? Εν μέσω διπλής εξεταστικής?
katsthuder wrote:καμία σχολή να μην ανοίξει μετά τις εξεταστικές με διαγραμμένους φοιτητές.
τώρα αυτό δεν ξέρω πώς ακριβώς να το ερμηνεύσω. το μοναδικό που χρήζει ερμηνείας από όλο το παραλήρημα, εεε την ανακοίνωση ήθελα να πω.


πάντως αν δεν το έχετε καταλάβει έχουμε καταρρίψει όλους τους νόμους τους σύμπαντος. καταφέραμε να κάνουμε ένα σύστημα που να δουλεύει σαν αεικίνητο. με βαθμό απόδοσης 1. δηλαδή καταφέραμε να κάνουμε μια γραμμή παραγωγής (φοιτητών) που είτε υπάρχουν 1600 είτε 800 φοιτητές αυτή αποδίδει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα στην ποιότητα. να το πούμε στον βοσνιάκο να το κάνει δημοσίευση να φέρει λεφτά στο ίδρυμα. αλλά ξέχασα, δεν τα χρειαζόμαστε γιατί έχουμε το αεικίνητο.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
Heihachi
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 143
Joined: Thu Apr 19, 2012 4:39 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by Heihachi »

katsthuder wrote: Απέναντι στην τακτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τις διαγραφές μέσα από την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», εμείς πρέπει να ενωθούμε σε κοινό αγώνα ενάντια συνολικά στο μέτρο των διαγραφών. Θα πρέπει να αποτρέψουμε την διαγραφή των συναδέλφων μας και μέσα στην εξεταστική καταλαμβάνοντας για πρακτικούς και για συμβολικούς λόγους όλο τον διοικητικό μηχανισμό. Πιο πολύ από ποτέ όμως (και σε μια σχολή με 8 χρόνια μέσο όρο αποφοίτησης) θα πρέπει από τώρα να προετοιμάσουμε τις κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα και μετά την εξεταστική, με συντονισμό φοιτητών της σχολής μας αλλά και όλου του Πολυτεχνείου, και διερεύνηση ημερομηνίας γενικής συνέλευσης με στίγμα καμία σχολή να μην ανοίξει μετά τις εξεταστικές με διαγραμμένους φοιτητές.
και πότε θα ειναι αυτή η ημερομηνία ακριβώς, από ποιον(ποιους) θα αποφασιστεί και με τι κριτήριο; πάλι θα χαθούν μαθηματα και θα ψαχνουμε τρόπο και μερες να αναπληρωθούν, καταστρέφοντας το προγραμμα;
επίσης, η τελευταυια εισήγηση του λβέρδου, λεει για αλλες 2 εξεταστικές στους αιώνιους.. αρα, δεν μπορούν όλα αυτά να γίνουν ΜΕΤΑ την εξεταστική;
και ναι, ξερω οτι δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστες οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων, αλλά αν τελικά ισχύσει αυτό, μήπως ξαναλέω, να τα δούμε μετα την εξεταστική;

Υ.Γ Αν η απάντηση που θα μου δώσεις "Εδώ συναδελφοι σου διαγραφονται και εσύ μιλάς για να μην χαθει το μαθημα σου" δεν θελω να μου απαντησεις. Αν μπορείς να απαντήσεις ακριβώς σε αυτά που ρωτάω (πότε θα γίνει η συνέλευση και με τι κριτήριο θα αποφασιστεί αυτη η ημερομηνία) καλώς.
I am Mishima Heihachi. I am Tekken. You will obey.
User avatar
nireas
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 42
Joined: Tue Mar 09, 2010 5:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nireas »

Συνάδελφε, οι όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Γενικές συνελεύσεις συγκαλούνται απ'όσο γνωρίζω με δυο τρόπους: είτε με απόφαση του προεδρείου του Φ.Σ., είτε με συλλογή ενός ελάχιστου αριθμού υπογραφών. Και στις δυο περιπτώσεις λοιπόν, το πότε και για ποιό θέμα θα γίνει συνέλευση άπτεται στις προθέσεις των φοιτητικών παρατάξεων. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι γενικές συνελεύσεις θα γίνουν τον Σεπτέμβρη, διότι πλην των διαγραφών υπάρχουν και τα καυτά θέματα της μείωσης χρηματοδότησης και ελαστικοποίησης κριτηρίων μεταγραφών. Αν θα προκύψουν αποφάσεις καταλήψεων, αποχών κλπ. μέσα στον Σεπτέμβρη, δεν γνωρίζω αν και εκτιμώ πως όχι. Μετά τη λήξη όμως της διπλής (για τις περισσότερες σχολές) εξεταστικής, το θεωρώ βέβαιο.
User avatar
Heihachi
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 143
Joined: Thu Apr 19, 2012 4:39 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by Heihachi »

@nireas
τα ξερω αυτά, το θέμα ειναι ότι μια ζωή στο ΕΜΠ οι παρατάξεις κανουν κουμάντο για ολους τους αλλους φοιτητες.. δεν θελω να ακουσω για εκλεγμένους απο τους φοιτητες αντιπροσωπους κλπ κλπ. οι φοιτητικές εκλογές είναι το παιχνιδάκι των παρατάξεων για να δουν ποιος την εχει μεγαλύτερη (την αποίχιση στον κόσμο), για να παίρνουν δυναμη και να γράφουν στα βιογραφικά τους ότι ειναι μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου.
θα μου αλλάξουν το προγραμμα για αλλη μια φορά, χωρίς να νοιαζονται αν εγώ έχω άλλες υποχρεώσεις...
θελουν συνέλευση; ας την κάνουν Σάββατο. και όσοι νοιάζονται θα πάνε...
I am Mishima Heihachi. I am Tekken. You will obey.
XaVass
First Lieutenant
First Lieutenant
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2010 6:32 pm

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by XaVass »

Heihachi wrote:@nireas
τα ξερω αυτά, το θέμα ειναι ότι μια ζωή στο ΕΜΠ οι παρατάξεις κανουν κουμάντο για ολους τους αλλους φοιτητες.. δεν θελω να ακουσω για εκλεγμένους απο τους φοιτητες αντιπροσωπους κλπ κλπ.
Μπορεί εσύ να μη θέλεις να το ακούσεις εγώ όμως θα στο πω. Διότι εγώ κι εσύ πήγαμε στις φοιτητικές εκλογές και τους ψηφίσαμε (προφανώς δεν ξέρω τι έκανες και δε μιλάω για εσένα προσωπικά). Και ακόμα και αν δυσανασχετείς με το πως γίνονται συνελεύσεις, είναι στο χέρι το δικό σου και το δικό μου πάλι, να πάμε και να ψηφίσουμε αυτό που θέλουμε. Και, όπως είμαι σίγουρος θα παρατήρησες, μετά τις συνελεύσεις τις φετινές που το ανεξάρτητο έπαιρνε τη συνέλευση δεν συγκαλούσαν πολλές μετά, το πήραν λίγο απόφαση. Οπότε δεν είναι κάτι τραγικό να χάσεις 4-5 μέρες, τις ημέρες της συνέλευσης, αν κατέβεις και κερδίσεις εκεί, όπως έχεις δείξει ότι μπορείς να κάνεις (και πάλι, εννοώ ο κάθε εσύ, όχι εσύ προσωπικά).
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”