Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
nikolio
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 343
Joined: Sun Jun 03, 2012 11:20 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Απ: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nikolio »

Εχουμε πραμα νεοτερο πανω σαυτο το θεμα?ετσι οπως εγιναν τα πραγματα με την εξεταστικη εμας που δεν ειμαστε κ καλα επι πτυχιω μας καιει περισσοτερο

Tapatalked
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by soti »

nikolio wrote:Εχουμε πραμα νεοτερο πανω σαυτο το θεμα?ετσι οπως εγιναν τα πραγματα με την εξεταστικη εμας που δεν ειμαστε κ καλα επι πτυχιω μας καιει περισσοτερο
Επειδή οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογές τον Οκτώβριο εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν ακραίες και οριστικές αποφάσεις, δηλ. μαζικές διαγραφές. Σε συζήτηση με καθηγητή μου αναφέρθηκε ότι μόνο στο εμπ υπάρχουν περίπου 3500 φοιτητές φαντάσματα που έχουν να δώσουν σημεία ζωής εδώ και χρόνια, ούτε καν εγγραφή. Αυτοί λογικά θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Για άτομα που κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να τελειώσουν, μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ανοχή και επιείκεια. Μέχρι τον Οκτώβρη λογικά είμαστε καλυμμένοι, όσοι τελειώσουν τότε. Είχε αναφερθεί και παλαιότερα από άλλο άτομο, ότι θα υπάρξει ενημέρωση από την γραμματεία προς τους υποψήφιους διαγραφής και θα ερωτηθούν για τις διαθέσεις τους. Ενδεχομένως να υπάρξει σιωπηρή ανοχή προς αυτούς που κοντεύουν ή προσπαθούν να τελειώσουν. Μου φαντάζει και το πιο λογικό. Αλλά αυτό λογικά θα αποφασιστεί στην σύγκλητο. Οπότε αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε νεότερα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό αυτή την στιγμή και το όριο θεωρείται ο Οκτώβρης να παρουσιάσεις πτυχιακή.
User avatar
nireas
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 42
Joined: Tue Mar 09, 2010 5:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nireas »

Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς τις σχολές από Υπουργείο ή Σύγκλητο για το θέμα. Η γενική αίσθηση που υπάρχει, τόσο σε μέλη ΔΕΠ όσο και σε γραμματείς είναι οτι ή δεν θα γίνουν καθόλου διαγραφές τον Σεπτέμβρη, ή θα διαγραφούν όσοι χρωστάνε πολλά και δεν έχουν δείξει και καμία διάθεση τα τελευταία χρόνια για να τα περάσουν (κοινώς φαντάσματα). Επειδή όμως ζούμε σε μια μπανανία, όπου άλλους νόμους τους θυμόμαστε και τους εφαρμόζουμε και άλλους όχι, ας κρατάμε μια πισινή. Οπως χαρακτηριστικά μου τόνισε καθηγητής "προσπάθησε όσο μπορείς να τελειώσεις μέχρι Σεπτέμβρη, διότι δεν ξέρεις τι γίνεται". Υπάρχει πάντως, προς το παρόν, μπέρδεμα και με τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου. Από γνωστούς μου εισαχθέντες το 2003 σε πολυτεχνικές σχολές καθώς και στη Γεωπονική (επίσης 5ετούς φοίτησης) τους έχουν πει από τις γραμματείες ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο διαγράφονται φέτος. Φίλος μου δικηγόρος που του έστειλα τον νόμο, μου είπε οτι σύμφωνα με την διατύπωση διαγράφονται φέτος όσοι μπήκαν από το 2001 και πριν (για σχολές 5ετούς φοίτησης πάντα). Σε οιαδήποτε περίπτωση πάντως, υπέυθυνη για την διαγραφή είναι η σχολή και αυτή αποφασίζει τελικώς με ποιά κριτήρια θα γίνει (αυτοδιοίκητο γαρ).
isis
Sergeant
Sergeant
Posts: 25
Joined: Thu Sep 19, 2013 3:01 am
Σχολή: Ηλεκτρολόγος
Gender: Female

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by isis »

Ενημέρωση: Αρχικά είχαν εισηγηθεί 5ετή παράταση για όλους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το ν+2.
Αυτό οι καθηγητές το απέρριψαν.
Τώρα στο προσχέδιο που δεν έχει εγκριθεί από τη σύγκλητο για αυτό και προσχέδιο αναφέρουν:
5.
Μετά το πέρας της ανώτερης διάρκειας φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο
αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το
ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι
φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα , με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και
έγκριση της Συγκλήτου, κατόπιν εισήγησης του Κοσμήτορα της αρμόδιας Σχολής
προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά καθυστέρησης της αποφοίτησης τους.
6.
Οι μέχρι την δημοσίευση του παρόντος φοιτούντες στο ίδρυμα, οι οποίοι έχουν
υπερβεί τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών
εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο
κατά τέσσερα εξάμηνα δύνανται να καταθέσουν αίτηση στον οικείο Κοσμήτορα για την
συνέχιση των σπουδών τους και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις της παραγράφου 5.
πηγή: http://www.ntua.gr/sxedio_organismou/chapter_7.pdf

Και έρχεται το κράξιμο τώρα:
1. Οι καθηγητές ΘΕΛΟΥΝ διαγραφές.- Αλλιώς θα έλεγαν κάντε απλά μια αίτηση για να συνεχίσετε τις σπουδές. Και εγώ ρωτάω: τι σας πειράζουν οι αιώνιοι; Σας χαλάνε την αισθητική; Αφού ούτε στοιχίζουμε ούτε χαλάμε το prestige του πολυτεχνείου. Ναι οι αιώνιοι είναι το πρόβλημα του πολυτεχνείου. ΣΤΑΝΤΑΡ. Στο χέρι σας είναι να δώσετε μια παράταση σε όλους και μετά να κάνετε διαγραφές. Η ολιγοετής παράταση είναι το πρόβλημα;
2. Πόσο γτπ διατύπωση πόσο; Ετσι όπως το έκαναν κάποιος που είχε ένα σίγουρο περιθώριο από το νόμο Διαμαντοπούλου, τώρα καλείται να κάνει αίτηση με τη θεωρητική πιθανότητα να μην τη δεχτούν... Το θέμα είναι ότι από αυτό το κείμενο δεν καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα τι χρονικό περιθώριο έχουμε. Εγώ ήθελα από τον οργανισμό είτε απόρριψη των διαγραφών, είτε κάτι που να είναι σίγουρο, τώρα πάλι στον αέρα είμαστε.
3. Δικαιολογητικά; Seriously? Προσωπικά έχω πράγματα να πω και να δείξω αλλά για εμένα αυτό ήταν ύστατη λύση. Τώρα θα κλαιγόμαστε στο καθηγητάτο για να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα μας στο δίπλωμα λες και μας χάρισαν τη θέση στο ΕΜΠ; Και ποιος σας είπε ότι ο ράντομ αιώνιος με προβλήματα γουστάρει να κάθεται να αιτιολογεί την πορεία της ζωής του και να εκθέτει τα προβλήματά του σε ένα ίδρυμα που ΠΟΤΕ δε στάθηκε δίπλα στους φοιτητές με προβλήματα; Η ότι μπορεί να τεκμηριώσει και με τον τρόπο που εσείς θέλετε τα λεγόμενά του; Θα δεχτούν νοσηλεία από ιδιωτικό νοσοκομείο; Πού θα βρούμε επίσημα έγγραφα κρατικά για κάποια θέματα εκ των υστέρων και έτσι όπως έχουν γίνει τώρα οι δημόσιες υπηρεσίες; Να χεις προβλήματα υγείας και να τρως ταλαιπώρια για να μπορείς να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου. Οποιος δούλευε ή δουλεύει με μαύρα τι θα κάνει;
4. Και όλα αυτά μετά το έτος ΕΠΟΣ που ζήσαμε φέτος και με τις ψηφισμένες διπλές που ΠΟΤΕ δε δώσαμε γιατί "έχουμε γίνει εξεταστικό κέντρο". Ε ναι έτσι θα ανέβει το επίπεδο σπουδών. 0 σε όλα. Α ναι και μετά τις πολλές αποφάσεις της Συγκλήτου ενάντια στις διαγραφές. ΡΙΣΠΕΚΤ.
Η λογική θα έλεγε: δίνουμε σε όλους τους αιώνιους οριζόντια παράταση 2 ετών πχ παραπάνω από το όριο Διαμαντοπούλου, στο διάστημα αυτό ενημερώνουμε τους φοιτητές για τις επιλογές τους και κοιτάμε να τους βοηθήσουμε κατά περίπτωση και μετά τα 2 αυτά έτη ζητάμε δικαιολογητικά. Γενικά αφού είναι μπουρδέλο το ΕΜΠ οργανωτικά, κοιτάμε να βοηθήσουμε τους φοιτητές αλλά όχι. Βίαια όλοι οι άνω των ν+2 φέρτε δικαιολογητικά. ΛΟΓΙΚΟ. Αυτό θα ίσχυε αν ημουν τώρα πρώτο έτος, ήξερα ότι έμπαινα στο ΕΜΠ με μέγιστη φοίτηση τα 7 έτη και ήξερα ότι μπορώ να κάνω διακοπή σπουδών και ήξερα για τη μερική φοίτηση. Που μέχρι πέρυσι οι γραμματείες έλεγαν να μην αγχωνόμαστε και δε θα γίνουν διαγραφές. Και τώρα μου θέλετε και δικαιολογητικά.
User avatar
nireas
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 42
Joined: Tue Mar 09, 2010 5:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nireas »

Μαζί σου σε όλα. Αλλά να κράξουμε που? Υπεύθυνη να ενημερώνει για αυτά τα θέματα είναι η γραμματεία της εκάστοτε σχολής, η οποία και θα κληθεί να διαγράψει τους φοιτητές. Η απάντηση που παίρνω σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση από την μια υπάλληλο που έχει απομείνει προς το παρόν στην γραμματεία της σχολής μου είναι "Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μην ανυσηχείς όμως, για λίγα μαθήματα και απο τη στιγμή που δίνεις παρουσία στη σχολή δεν πρόκειται να σε διαγράψουν". Τα ίδια μέσες άκρες απο καθηγητές, όσους εχω βρει βέβαια γιατί από αρχές Ιουλίου που ξανανοίξαμε έχουν γίνει φαντομάδες. Με την προσθήκη βέβαια στο τέλος "τελείωνε μέχρι Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, διότι δεν ξέρεις τι γίνεται", όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ. Και όλα αυτά σε ένα πανεπιστήμιο που ουσιαστικά υπολειτουργεί εδώ και έναν χρόνο, με εξεταστικές στριμωγμένες οσο δεν πάει και μαθήματα να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Σοβαρότης μηδέν, με πιθανά θύματα χιλιάδες φοιτητών οι οποίοι για ελάχιστα μαθήματα κινδυνεύουν να βρεθούν με μόνο προσόν το απολυτήριο λυκείου. Το οποίο στην Ελλάδα του 2014 σημαίνει κανένα προσόν.
isis
Sergeant
Sergeant
Posts: 25
Joined: Thu Sep 19, 2013 3:01 am
Σχολή: Ηλεκτρολόγος
Gender: Female

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by isis »

Στον ιστότοπο του ιδρύματος φαίνεται ότι υπεύθυνοι για τα κείμενα ήταν οι Α. ΜΟΡΟΠΟΥΛΟY- Α. ΣΙΟΛΑΣ. Επίσης στείλε στον απερχόμενο πρύτανη αλλά και στο νέο.
Οι ιδιοι οι καθηγητές απέρριψαν την πενταετή παράταση. Αυτοί θέλουν διαγραφές. Μη μας δουλεύουν στη μούρη μας. Ξαναλέω ότι λογικό θα ήταν να δωθεί σε όλους μια παράταση οριζόντια πχ 2 έτη ακόμα μετά την παρέλευση του ορίου του νόμου Διαμαντοπούλου και αφού έχουν ενημερωθεί κατάλληλα οι άμεσα θιγόμενοι τόσο για το όριο φοίτησης όσο και για ενδεχόμενες επιλογές τους βλέπε διακοπή σπουδών, ζητάνε δικαιολογητικά για επιπλέον παράταση κατά περίπτωση.
Απλά 0 που πάλι είμαστε στον αέρα.
User avatar
nikolio
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 343
Joined: Sun Jun 03, 2012 11:20 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by nikolio »

απο βδομαδα σε βδομαδα βλεπω αλλαζουν αποψη σχετικα με το θεμα...
ειμαστε κ παλι στον αερα περιμενοντας το περας της επαναληπτο/εαρινης εξεταστικης...
τι διακαιολογιτικα να βρω?στο λυκειο ειμαστε να φερουμε χαρτι γιατρου για να δικαιολογησουμε τις απουσιες μας?
υπαρχουνε πολλοι φοιτητες φαντασματα στη σχολη μας,ας επικοινωνησουνε με αυτους πρωτα , δλδ ειναι ικανοι να διαγραψουν ενα φοιτητη που εχει μεινει με ενα μαθημα επειδη δεν μπορεσε να πεισει τους αρμοδιους για την καθυστερηση του ?
ο,τι να'ναι !!!!
User avatar
TheMaster5928
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 35
Joined: Wed Jan 08, 2014 11:33 pm
Σχολή: Πολιτικός
Gender: Male

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by TheMaster5928 »

Τελεσίγραφο Λοβέρδου: Από τον Σεπτέμβρη ξεκινά η διαγραφή των αιωνίων φοιτητών

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pai ... 57047.html
The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong, it usually turns out to be impossible to get at and repair.
- Douglas Adams
User avatar
Stallion
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 156
Joined: Sat Mar 27, 2010 12:44 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by Stallion »

Θα χουμε πάλι παρατράγουδα το Σεπτέμβρη δηλαδή ?
tithian
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 60
Joined: Tue Sep 14, 2010 9:21 pm

Re: Διαγραφουν τους "αιωνιους φοιτητες" !!!!!!

Post by tithian »

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/p ... xoles-tous


Παρατράγουδα και λιγα λες...δικαιολογημενα φυσικα
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”