Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

The Federal Trojan

Forum Rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

The Federal Trojan

PostAuthor: Mpourditsas » Fri Oct 14, 2011 1:30 am

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 2011, αποτέλεσε το μεγαλύτερο εσωτερικό πολιτικό θέμα στη Γερμανία: το Federal Trojan ή State Trojan. Η ανάλυση των τμημάτων του κυβερνητικού λογισμικού κατασκόπων έχει ήδη εγείρει ανησυχίες. Εκτός από το ότι φαίνεται να είναι μια σαφής παραβίαση των οδηγιών του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των υπολογιστών των κοινών πολιτών.

Στις 9 Νοεμβρίου 2006, η γερμανική Βουλή πέρασε ένα πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση νέων τρομοκρατικών κινδύνων, στο "Πρόγραμμα για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας" (PSIS). Μέρος του πακέτου περιελάμβανε το σχεδιασμό των τεχνικών μέτρων για την online αναζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε τελική ανάλυση, αυτό σημαίνει την ικανότητα να παρακολουθείται ένας υπολογιστής συνδεδεμένος στο Internet με τρόπο που είναι περισσότερο ή λιγότερο ανιχνεύσιμος. Αυτή είναι βασικά η ίδια τεχνολογία "Trojan Horse", γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Λόγω της έλλειψης σαφούς νομοθετικής βάσης, αυτό το είδος της online αναζήτησης έχει έντονα συζητηθεί από το 2006. Ιδιωτικές πληροφορίες αποθηκεύονται στους υπολογιστές στο σπίτι και αυτό αποτελεί μέρος της ιδιωτικής σφαίρας των πολιτών. Τον Φεβρουάριο του 2008 το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση, ισχύουσα και στις μέρες μας, που παρουσιάζει υψηλά νομικά εμπόδια για τις online αναζητήσεις και ορίζει ένα "βασικό δικαίωμα εγγύησης της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων".

Ποιές οι συνέπειες της ανακάλυψης του Οκτώβρη του 2011;

Στις 8 Οκτωβρίου 2011, η Chaos Computer Club (CCC) δήλωσαν ότι είχαν λάβει και αναλύσει μέρη ενός κυβερνητικού προγράμματος κατασκοπίας. Το αποτέλεσμα: το Trojan δεν ήταν μόνο σε θέση να διαβάσει εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα, αλλά παρείχε επίσης μια απομακρυσμένη λειτουργία ελέγχου, που επιτρέπει τη λήψη και την εκτέλεση οποιουδήποτε άλλου καταστροφικού λογισμικού. Τελικά αυτό επιτρέπει τον πλήρη απομακρυσμένο έλεγχο των επηρεαζόμενων υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αρχείων, εισαγωγής χαρακτήρων μέσω πληκτρολογίου, άνοιγμα μικροφώνου και κάμερας και λοίπα...

Δεδομένου ότι οι ενέργειες υποκλοπής επιτρέπονται μόνο υπό αυστηρούς όρους και περιορισμούς, αυτό φαίνεται να είναι μια σαφής παραβίαση του Συνταγματικού Δικαίου. Και σαν να μην είναι αρκετό, το Federal Trojan φαίνεται επίσης να είναι ατημέλητα προγραμματισμένο και περιέχει κατάφωρες τρύπες ασφαλείας. Αυτές θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν από τρίτους ώστε να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε υπολογιστές που έχουν προσβληθεί. Εκτός του ότι αγνοεί τα προσωπικά δικαιώματα, αντιπροσωπεύει επίσης μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των υπολογιστών των θιγόμενων πολιτών.

Πηγή: http://www.emsisoft.com/en/kb/articles/tec111011/
We never really grow up, we only learn how to act in public
User avatar
Mpourditsas
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 288
Joined: Wed Mar 09, 2011 11:36 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: The Federal Trojan

PostAuthor: LabrakisJ » Fri Oct 14, 2011 12:47 pm

Οι παρακολουθήσεις από την Deutche Telecom και ο κίνδυνος για εκατομμύρια Έλληνες

Ολόκληρο το άρθρο από το ID-ont
Απίστευτο: Ο Γερμανός βουλευτής κος Malte Spitz (φωτογραφία) του κόμματος των Πρασίνων, προσέφυγε στην δικαιοσύνη και μέσω αυτής μπόρεσε να αποσπάσει από την Deutsche Telecom (DT) τις πληροφορίες που αυτή συνέλεγε για αυτόν, εν αγνοία του: το γεωγραφικό του στίγμα (γεωγραφικό μήκος και πλάτος)! Η DT είχε συλλέξει αυτή την πληροφορία 35.000 φορές σε διάστημα 6 μηνών! Πρακτικά δηλ. κάθε 7,5 λεπτά το κινητό του τηλέφωνο έστελνε σήμα για το που βρίσκεται και η βάση δεδομένων της ....εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κατέγραφε το στίγμα του!
lllllllllllllllike a glove
User avatar
LabrakisJ
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 185
Joined: Wed Jun 16, 2010 11:49 am


Return to Γενικά

Who is online

Registered users: Bing [Bot], Google [Bot]