Join the ΕΜΠire
join the empire
Join the ΕΜΠire!
Κάνε κλικ στην εικόνα για Οδηγίες Εγγραφής.
Google Ads

Εκλογές ΤΕΕ 2013 - ΕΛΕΜ

Ανακοινώσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Ταμείο Μηχανικών
Forum Rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.

Εκλογές ΤΕΕ 2013 - ΕΛΕΜ

PostAuthor: gKout » Fri Nov 22, 2013 10:01 pm

Όσοι από εσάς πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές του ΤΕΕ, έχετε στα υπόψιν σας ότι στο ψηφοδέλτιο για το Πειθαρχικό της Αθήνας υπάρχει το όνομα Στέφανος Στοφόρος με την ΕΛΕΜ. Πρόκειται για έναν οικογενειακό φίλο και τον οποίο απλά σας τον προτείνω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για όσους δεν γνωρίζουν

το Πειθαρχικό της Αθήνας είναι ένα όργανο του ΤΕΕ στο οποίο πηγαίνουν όλες οι κατηγορίες - μηνύσεις πολιτών για μηχανικούς της περιοχής Αθήνας, για παραβάσεις και παραλείψεις στην άσκηση του καθήκοντός τους.
Μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους Μηχανικούς (στέρηση διπλώματος για ...τόσους μήνες κ.λ.π. ) αν αποδειχθεί ότι δεν έκαναν κάτι σωστά, ή να τους αθωώσει.
Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό εκεί να υπάρχει μηχανικός με πείρα, γνώσεις του επαγγέλματος και με καλή κρίση, όχι εμπάθεια για να κρίνει σωστά και μάλλον να αθωώνει τους μηχανικούς.


Το παρακάτω μήνυμα είναι από τον κ. Στοφόρο προς τους νέους μηχανικούς:

Αγαπητοί φίλοι & νέοι συνάδελφοι,

είμαι υποψήφιος στο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, με το συνδυασμό της ΕλΕΜ - Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί.

Δεν ανήκω με καμία πολιτική παράταξη, είμαι Αρχιτέκτονας μηχανικός, ελεύθερος μαχόμενος επαγγελματίας 38 χρόνια και μοναδικός σκοπός της υποψηφιότητάς μου είναι να βοηθήσω από την πλευρά μου, δίκαια, αμερόληπτα και σωστά το χειμαζόμενο επάγγελμα του Μηχανικού και τους συναδέλφους Μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των ηλικιών, μακριά από χειραγωγούμενους και διαπλεκόμενους μηχανισμούς.

Το Πειθαρχικό της Αθήνας είναι ένα θεσμικό όργανο του ΤΕΕ στο οποίο πηγαίνουν όλες οι κατηγορίες- μηνύσεις πολιτών για μηχανικούς της περιοχής Αθήνας, για παραβάσεις και παραλείψεις στην άσκηση του καθήκοντός τους.
Μπορεί να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους Μηχανικούς ( π.χ. στέρηση άδειας άσκησης του επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα , ή αφαίρεσή της, επίπληξη κ.α., αν αποδειχθεί ότι δεν έκαναν κάτι σωστά) ή να τους αθωώσει.
Όπως καταλαβαίνετε είναι σημαντικό εκεί να υπάρχει Μηχανικός με πείρα, γνώση των συνθηκών του επαγγέλματος και με καλή κρίση, για να κρίνει σωστά και αμερόληπτα τους συναδέλφους Μηχανικούς.

Η ΕΛΕΜ , επειδή έκρινε ότι από αυτή την πολύ δύσκολη θέση μπορώ να προσφέρω, με πρότεινε σαν υποψήφιο.


Περιμένω την στήριξή σας.


Με εκτίμηση,

Στέφανος Στοφόρος
Αρχιτέκτονας Μηχανικός Ε.Μ.Π.


Τι είναι η ΕΛΕΜ;

Η ΕΛΕΜ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε Διπλωματούχοι Μηχανικοί, Ελεύθεροι Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων των Πολυτεχνικών Σχολών που ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε για τα επαγγελματικά μας ζητήματα και όχι μόνο, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, κατευθύνσεις, υποχρεώσεις, σκοπιμότητες, υστεροβουλίες ή και προσωπικές διαδρομές. Η συνοχή μας, μακριά από κομματικά μετερίζια, είναι φυσική και ισχυρότερη, καθώς είμαστε όλοι ενεργοί ελεύθεροι επαγγελματίες που αγωνιζόμαστε, με βάση την επιστημονική μας κατάρτιση και την εμπειρία για τη διασφάλιση του επιστημονικού μας έργου με όρους αξιοπρέπειας στην καθημερινότητα της άσκησης του επαγγέλματός μας. Λειτουργούμε οργανωμένα, συντεταγμένα και ρηξικέλευθα στα όργανα, με ανοιχτό ορίζοντα, προσπαθώντας πάντα να αμβλύνουμε τις παραταξιακές αντιθέσεις που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Είμαστε η παράταξη η οποία δεν αρκείται σε ένα καταγγελτικό λόγο, αλλά με τις προτάσεις μας παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση των θεμάτων προς όφελος του κλάδου μας.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΜ:
1. Παλέψαμε για την αξιοπρεπή άσκηση του επαγγέλματός μας στα πλαίσια του επιστημονικού – γνωστικού αντικειμένου της κάθε ειδικότητας.
2. Βασική μας αρχή είναι ότι το έργο μας είναι επιστημονικό και όχι διεκπεραιωτικό.
3. Η παροχή επιστημονικής υπηρεσίας την οποία προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο δεν είναι εμπορεία ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να τσουβαλιάζεται αδιάκριτα μαζί με όσους κινούνται στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού της αγοράς».
4. Πιέσαμε για την αναστολή της αύξησης των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ και πρωτοστατήσαμε στις σχετικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
5. Αγωνιστήκαμε ενάντια σε αυτό που πλασάρανε ως «άνοιγμα» του Επαγγέλματος του Μηχανικού, με κινητοποιήσεις, συμβολικές αντιδράσεις και κυρίως προτάσεις.
6. Προσπαθήσαμε να μην καταργηθούν οι κανόνες δεοντολογίας όπως οι ελάχιστες αμοιβές, στοχεύοντας σταθερά στη διασφάλιση του κυρίαρχου ρόλου του ΤΕΕ στον υπολογισμό τους. Με πρόταση μας, θεσμοθετήθηκε αρχικά η ελάχιστη αμοιβή για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
7. Πρωτοστατήσαμε ώστε να λειτουργήσουν οι κοινές επιτροπές ΤΕΕ - ΥΠΕΚΑ, για την επίλυση θεσμικών θεμάτων.
8. Οι εκπρόσωποι μας στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ συστηματικά διεκδίκησαν και πέτυχαν την διεύρυνση και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΤΕΕ με στόχο, το επιμελητήριο να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας με την παράκαμψη των πολεοδομικών γραφείων.
9. Οι Ελεμίτες, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις των συλλογικών τους φορέων (Συνέδρια, Σεμινάρια, Εκθέσεις, Επιστημονικές Εκδηλώσεις) συμβάλλαμε με σημαντικές καινοτόμες προτάσεις που επηρέασαν ως ένα βαθμό σε θετική κατεύθυνση το θεσμικό έργο.
10. Συμμετέχουμε ενεργά για τον προσδιορισμό και την αρτιότερη πληροφόρηση των συναδέλφων για τις ισχύουσες απαράδεκτες ποινικές και αστικές ευθύνες του μηχανικού.
11. Είμαστε καταστατικά στο πλευρό των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών, ενάντια στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
12. Προβάλλουμε το έργο μας στην καθημερινότητα του πολίτη, επισημαίνοντας τον κοινωνικό ρόλο του Μηχανικού σε κάθε ευκαιρία σε όλα τα φόρα, δημόσια και ιδιωτικά.
13. Πρωτοστατούμε στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου των συλλογικών φορέων κάθε ειδικότητας και στη διασφάλιση της αυτόνομης και δημιουργικής τους έκφρασης.
14. Πρωτοστατούμε στην ειδική ενημέρωση των συναδέλφων με δεκάδες σεμινάρια που διοργανώνουμε στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.
15. Ενημερώνουμε συνεχώς για τα τεκταινόμενα στον κλάδο μέσω της ιστοσελίδας μας που αποτελεί το κύριο εργαλείο επικοινωνίας μας με τους συναδέλφους.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
1. Να σταθούμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να αποδημήσουν την υπόσταση του επιστήμονα μηχανικού και ιδιαίτερα του ελεύθερου επαγγελματία.
2. Να προωθήσουμε προγράμματα αλληλεγγύης και να αντιμετωπίσουμε, με συλλογικό τρόπο, την εξασφάλιση ενός ελάχιστου ορίου διαβίωσης.
3. Να διασφαλίσουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, την δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών, την άμεση χορήγηση ενημερότητας και την λειτουργία του Κλάδου Ειδικών Παροχών του ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο ανεργίας κτλ).
4. Να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες επανεκκίνησης σε υγιή βάση και αναζωογόνησης του επαγγέλματος.
5. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για θεσμούς απλούς, κατανοητούς, αδιάβλητους στα πλαίσια κάθε ειδικότητας (Οικοδομικός Κανονισμός, ΚΕΝΑΚ, κτλ.)
6. Με ανυποχώρητη πίεση στην Αντιπροσωπεία και στην Διοικούσα Επιτροπή να διεκδικήσουμε σθεναρά και με αποφασιστικότητα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των ειδικοτήτων.
7. Να περιφρουρήσουμε το ελευθέριο επάγγελμα και να καταγγέλλουμε την άσκησή του από δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.
8. Να διασφαλίσουμε το επάγγελμα από την παραβατικότητα «συναδέλφων», κατά την άσκηση του επαγγέλματος, είτε από την κατεχόμενη δημόσια θέση τους, είτε σε θέματα υπέρογκων εκπτώσεων και υποβάθμισης παρεχόμενων υπηρεσιών είτε, τέλος, σε ζητήματα παραβατικών πρακτικών προς πολίτες.
9. Να διεκδικήσουμε τη μείωση της υπέρμετρης φορολογίας του ελεύθερου επαγγελματία επιστήμονα στην κατεύθυνση της αναθέρμανσης του κλάδου και της καταπολέμησης της ανεργίας.
10. Να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για σύσταση Μητρώου Μελετητών και Κατασκευαστών των συντελεστών Ιδιωτικών έργων, ηλεκτρονική υποβολή αδειών δόμησης και την Ταυτότητα Κτιρίων.
11. Να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του επαγγέλματος ώστε να ανακτήσουμε στην κοινωνία το ρόλο που μας αρμόζει.
12. Να ενημερώνουμε συστηματικά για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες οργάνωσης σύγχρονων γραφείων τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές περιβάλλον. Να διεκδικήσουμε τη θεσμοθέτηση προγραμμάτων επιδότησης και πριμοδότησης προς στην κατεύθυνση αυτή.
13. Να προωθήσουμε συλλογικά πιλοτικά προγράμματα παροχής ευκαιριών απασχόλησης σε νέους και ανέργους συναδέλφους.
14. Να διευρυνθούν οι διαγωνισμοί, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σήμερα ελάχιστο ποσοστό των έργων μηχανικού.
15. Να σταθούμε δίπλα στους αληθινούς Πανεπιστημιακούς, σεβαστούς καθηγητές και σε όσους εξ αυτών αποτελούν στήριγμα των ομάδων εργασίας του ΤΕΕ. Αλλά θα σταθούμε ενάντια στον Αθέμιτο Ανταγωνισμό των δήθεν ερευνητικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων, που με τις δωρεάν παροχές (κρατικών υποδομών και εργασίας φοιτητών) υφαρπάζουν μελέτες και έργα, καθώς και στο όψιμο ενδιαφέρον κάποιων από αυτούς που στοχεύουν στις θέσεις Διοίκησης του ΤΕΕ και στους κατεστημένους Μηχανισμούς.
Οι ΕλΕΜ θέλουν, ξέρουν και μπορούν!
User avatar
gKout
MechEng Seeder
MechEng Seeder
 
Posts: 133
Joined: Mon Aug 09, 2010 4:00 pm
Location: Χαλάνδρι

Return to ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ

Who is online

Registered users: Bing [Bot], ratchild

cron