Lazagna to fagito tou erota

Οτι δεν κολλάει στις υπόλοιπες συζητήσεις!
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Post Reply
vpx
Private
Private
Posts: 1
Joined: Wed Nov 07, 2018 6:03 pm
Σχολή: Μεταλλειολόγος
Gender: Male

Lazagna to fagito tou erota

Post by vpx »

1 lb dry lasagna noodles (you'll use a little more than half the box)
1 lb lean ground beef (or half beef and half pork)
24 oz jar marinara or pasta sauce - your favorite brand
2/3 cup water
15 oz container ricotta or cottage cheese
12 oz mozzarella cheese divided
1 tsp Italian seasoning
Instructions

Preheat the oven to 375.
Lightly spray a 9 x 13 baking dish with non-stick cooking spray.
Spread 2/3 cups of the marinara sauce on the bottom of the baking dish.
Top with lasagna noodles.
Brown the ground beef in a large skillet. Drain off the fat.
Pour in the remaining marinara sauce. Add the water to the jar, replace the lid and shake to loosen up the remaining sauce. Pour into the skillet and stir in.
Simmer the meat sauce for 5 minutes.
Scatter about one-third of the ricotta cheese on top of the lasagna noodles. Sprinkle on 3 oz of the mozzarella cheese. Top with about one-third of the meat sauce.
Add another layer of lasagna noodles and press down slightly.
Repeat with ricotta cheese, mozzarella cheese and meat sauce - two more times.
Top with remaining mozzarella cheese and sprinkle with Italian seasoning.

Cover tightly with aluminum foil and bake for 45 minutes until the noodles are fork-tender. (The additional water and the steam created by covering the baking dish will cook the noodles.)
Remove aluminum foil and bake for another 7-8 minutes or until cheese is nice and bubbly.
Let the lasagna rest for at least 15 minutes before serving.
Billtsits
Private
Private
Posts: 1
Joined: Thu Dec 05, 2019 2:49 pm
Σχολή: Χημικός
Gender: Male

Re: Lazagna to fagito tou erota

Post by Billtsits »

Φιλε μου ωραια τα λαζανια αλλα εχεις δοκιμασει κοτοπουλο με ρυζι απο τον ακη;
Συστατικά
750 γρ. κοτόπουλο, φιλέτo
φλούδες, από 2 λεμόνια
χυμό, από 2 λεμόνια
δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. νερό
1 κύβο κότας Maggi
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Έπειτα ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.
Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δοκιμασε την συνταγη και θα με θυμηθεις
mc19077
Private
Private
Posts: 1
Joined: Wed Jan 22, 2020 10:56 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Lazagna to fagito tou erota

Post by mc19077 »

το πιο νοστιμο τυρι ειναι η γραββιερα
Post Reply

Return to “Περί ανέμων και υδάτων”